Home MES/MOMS Nieuws De Productiemanager
Een goed MES zet je op scherp!
De Productiemanager
MES / MOMS tag corner


Productiebedrijven hebben alle afdelingen nodig om het beste uit zichzelf te halen. Het bundelen van administratieve- en productiedata
binnen één centrale MES/MOMS-omgeving zet iedereen op scherp. In deze serie nemen we je mee langs diverse functies en rollen
binnen een typisch productiebedrijf: van de bedrijfsleiding tot de sales-, productie-, kwaliteitsmanager en de operator.
Lees hier wat de voordelen van MES/MOMS zijn voor de PRODUCTIEMANAGER.


Productiemanager:

“Als productiemanager ben ik verantwoordelijk voor een zo efficiënt mogelijk productieproces. Gekwalificeerde operators en goed georganiseerde teams spelen hierin een sleutelrol.

Ons MES koppelt onze productiesystemen met onder meer ons HR-systeem. Dit geeft mij inzicht in de vaardigheden, certificaten en beschikbaarheid van operators, waardoor ik zeker weet dat de juiste personen op de juiste plek worden ingezet en alle taken zijn toegewezen. Door de bundeling van productiedata en informatie uit ons CRM binnen één omgeving kan ik bovendien goed volgen of wij ons aan de deadlines houden. Ik ben met één druk op de knop op de hoogte van onze productieprestaties, materiaalverbruik en eventuele afwijkingen. Dit alles helpt mij enorm bij het opstellen van en toezicht houden op onze prestatie-indicatoren. Afwezigheid van medewerkers, schaarste aan middelen en andere risico’s kan ik optimaal beheren. Het resultaat? Een soepel en efficiënt productieproces, en dat vrijwel geheel papierloos!”

Download de MES-brochure

MES/MOMS is een strategisch plan om operational excellence te bereiken. MES/MOMS helpt bij:

  • het verlagen van productiekosten
  • het verkorten van omschakeltijden
  • het verbeteren van kwaliteit

Benieuwd naar welke voordelen MES/MOMS de MAINTENANCE MANAGER biedt? Volgende week vertelt hij je meer!

Maintenance Manager

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Stel je vraag via het formulier of neem contact op met een van onze experts