PCS7 IS HET GEÏNTEGREERDE BESTURINGSSYSTEEM VAN SIEMENS VOOR TOEPASSINGEN IN DE (PROCES)INDUSTRIE.

Projecten

Actemium heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van projecten op basis van het Siemens PCS7-platform. Voor het uitvoeren van projecten hanteert Actemium een gefaseerde aanpak.

Gefaseerde aanpak PCS7-projecten

Actemium heeft vanaf de introductie van het Siemens PCS7 systeem in Nederland in 1998 reeds vele projecten uitgevoerd op basis van het Siemens PCS7 platform.

Actemium heeft zowel nieuwbouw als renovatie projecten gerealiseerd waarbij niet alleen de applicatie software is ontwikkeld maar ook elektrische engineering, paneelbouw en montage zijn uitgevoerd. Ook heeft Actemium inmiddels diverse upgrade projecten uitgevoerd waarin bestaande PCS7 systemen zijn aangepast naar de laatste stand der techniek en meest actuele software versies.

Voor het uitvoeren van projecten hanteert Actemium een gefaseerde aanpak. Nadat de eisen en randvoorwaarden van het gewenste systeem door jou als gebruiker zijn vastgelegd worden deze vertaal naar een gedetailleerd functioneel en technisch ontwerp. Voor het technisch ontwerp kan een opsplitsing worden gemaakt in een hardware- en een software ontwerp.

Hardware ontwerp in de projecten

Voor het hardware ontwerp van besturingssystemen heeft Actemium ervaren Elektrische engineers (E&I)  in dienst die een complete elektrische installatie ontwerpen vanaf sensor en actuator in het veld tot aan de besturingskasten voor het PCS7 systeem. Het ontwerp van de elektrische installatie wordt vastgelegd in CAD systemen zoals EPLAN of Autocad. Met het ontwerp word ook rekening gehouden met specifieke klanteisen zoals explosieveiligheid (ATEX) of veiligheidsfuncties (SIL).

Voor het bouwen van de elektrische installatie vertrouwen wij op onze eigen business units voor paneelbouw en montage op locatie bij klanten. Alle noodzakelijke centrale besturingskasten, MCC’s, bedieningskasten en lokale (I/O) kasten voor de installatie worden in onze werkplaats gebouwd en getest waarbij met programmeerpakket ook de I/O signalen al getest kunnen worden. Onze elektrotechnisch monteurs sluiten alle componenten bij jou op locatie aan op de schakelkasten. Ook kunnen onze monteurs de benodigde netwerken aanleggen zoals ProfiNet en ProfiBus.

Software ontwerp in de projecten

Voor het software ontwerp van besturingssystemen heeft Actemium ervaren Software engineers in dienst die de software voor het complete PCS7 besturingssysteem ontwikkelen. In ieder projectteam zitten door Siemens gecertificeerde PCS7 software engineers waardoor de kwaliteit van de software gewaarborgd is en het maximale uit het PCS7 systeem gehaald word. Op basis van de ISA-88 norm wordt een hiërarchische ontwerp indeling gemaakt van de complete installatie. Op basis van dit ontwerp worden alle modules in PCS7 geprogrammeerd en getest. Dit betreft dus alle lagen van het PCS7 systeem zoals de besturing (AS), de visualisatie (OS) en de recept sturing (Batch).

Ook kan het PCS7 systeem worden uitgebreid met andere Siemens modules zoals de Process Historian voor opslag van productie data of SIMIT voor simulatie van procesen. Ook kunnen wij interfaces maken naar andere systemen in jouw fabriek voor andere toepassingen.

Neem contact op met onze Experts voor meer informatie over PCS7-projecten
Bart Verburg
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 54 38 48 62
Voor algemene vragen kun je ook gebruik maken van onderstaand contactformulier