Home Watermanagement Nieuws Waterschap Scheldestromen gebruikt CAW voor monitoring en aansturing van oppervlaktewatersysteem
Watermanagement

Waterschap Scheldestromen gebruikt CAW voor monitoring en aansturing van oppervlaktewatersysteem

MES / MOMS tag corner Watermanagement tag corner

In de provincie Zeeland weet men als geen ander hoe belangrijk het is om waterstanden optimaal te monitoren en te regelen. Waterschap Scheldestromen houdt het oppervlaktewater op het juiste peil door middel van gemalen, stuwen, sluizen en duikers. Ruim 350 van de in totaal 900 gemalen en stuwen binnen het werkgebied, worden centraal bediend en automatisch bestuurd. Hiervoor zijn deze objecten sinds 2009 verbonden met het Centrale Automatisering Watersysteem (CAW).

Bronvermelding: https://insights.goomedia.nl/waterschap-scheldestromen#!/actemium

Het CAW-systeem van Actemium Veghel doet bij Waterschap Scheldestromen op het hoofdkantoor in Middelburg dienst als centrale applicatie voor de monitoring en aansturing van het oppervlaktewatersysteem. Het CAW voorziet naast het verzamelen en verwerken van gegevens ook in de presentatie, alarmering en bediening van het oppervlaktewatersysteem. Omdat alles binnen één systeem is georganiseerd, krijgt men een overzichtelijk en betrouwbaar inzicht in de actuele stand van zaken. Hierdoor worden niet alleen de mogelijkheden voor het dagelijkse waterbeheer sterk verbeterd, ook in geval van calamiteiten zorgt het CAW ervoor dat actuele data op een uniforme manier beschikbaar is, zodat men snel de juiste beslissingen kan nemen. 

Waterschap Scheldestromen behoorde 11 jaar geleden tot de eerste waterschappen in Nederland die alle traditionele inbelverbindingen heeft vervangen door beveiligde, vaste en mobiele dataverbindingen. Hierdoor beschikt men continu over actuele meetgegevens en storingsmeldingen. Het CAW verzorgt de redundante communicatie in twee richtingen om data uit te wisselen met circa 350 geautomatiseerde objecten in het veld. Bij het eerste ontwerp van het CAW hebben de technisch specialisten van Actemium een belangrijke rol gespeeld bij het systeem- en netwerkontwerp en de technische infrastructuurkeuzes. Dit ontwerp staat tot op de dag van vandaag nog steeds als een huis.

CAW scherm: overzicht niveaumetingen

Een stijgende zeespiegel, hevige neerslag, langere perioden van droogte en nieuwe regelgeving dwingt tot maatregelen. Bij extreme weersomstandigheden is het van essentieel belang dat peilbeheerders beschikken over actuele en volledige informatie zodat ze juiste beslissingen kunnen nemen. Het ene waterschap regelt de beslisondersteuning binnen de kennis van de eigen organisatie, het andere kiest voor een koppeling met een Beslissing Ondersteunend Systeem (BOS) met actuele waterloopkundige gegevens. In alle gevallen zijn de Nederlandse waterschappen met het CAW optimaal voorbereid om adequaat om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering.

Actemium biedt met haar netwerk van waterspecialisten een breed scala aan watermanagement oplossingen om uw data snel, uniform en overal beschikbaar te maken als informatie én u 24×7 van dienst te zijn.

Neem contact op met onze experts voor meer informatie over onze watermanagement oplossingen
Roland Pluym
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 67 27 88
Gerard van Eijk
Project Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)88 831 89 02
U kunt ook gebruik maken van het contactformulier