mooie samenwerking met MSCN en Bilfinger Tebodin

Actemium tekent contract voor MXDA-fabriek met MGC Specialty Chemicals Netherlands B.V.

We hebben onlangs een contract getekend met MGC Specialty Chemicals Netherlands B.V. (MSCN) en Bilfinger Tebodin voor de E&I werkzaamheden van hun nieuwe Meta-xylenediamine (MXDA) fabriek in de Botlek, Rotterdam. Het tekenen van dit contract is gebaseerd op onze nauwe betrokkenheid en getoonde transparantie in de samenwerking tijdens de vroege en huidige fase van het project.

De nieuwe MXDA-fabriek,
die zal worden geëxploiteerd door MSCN, zal een productiecapaciteit van 25 kiloton hebben en is gepland om medio 2024 operationeel te zijn. MXDA wordt gebruikt in zware epoxycoatings vanwege zijn sterke anticorrosie-eigenschappen en is essentieel voor een breed scala aan consumenten- en industriële producten, waaronder infrastructuur zoals windturbines, bruggen, voertuigen en vloeren.

Wij kijken enorm uit naar een mooie samenwerking met MSCN en Bilfinger Tebodin waarbij veiligheid, project controls en transparantie opnieuw centraal zullen staan in onze “No Surprises” mentaliteit.

Actemium’s betrokkenheid bij dit project omvat een reeks disciplines die cruciaal zijn voor het succes van de fabriek:

 • Veiligheid:

  Met onze bewezen veiligheidscultuur binnen het gehele team en onze fulltime safety supervisie op site zullen we geen concessies doen aan veiligheid en alle partijen op site hierbij ondersteunen.

 • Projectbeheersing:

  We zullen nauwgezet de voortgang van het project bewaken, de progress beheren en risico’s minimaliseren via een optimale en transparante communicatie en robuust projectplan en ervaren projectteam op site.

 • Kwaliteit:

  Onze Qa/Qc ingenieurs zullen hun technische kennis en innovatieve oplossingen inzetten voor een optimale verbinding tussen het ontwerp en de constructie voor een optimaal kwalitatief eindresultaat.

 • E&I Constructie:

  Onze specialisten op het gebied van elektrische- en instrumentatiebouw zullen werken volgens de hoogste normen om kwaliteit en veiligheid te waarborgen en het project binnen planning te realiseren.

 • Testen en Inbedrijfstelling:

  Met onze ervaren technicians zullen we uitgebreide tests en inbedrijfstelling uitvoeren om te verzekeren dat alle systemen veilig en naar behoren functioneren.

De ondertekening van het contract is een belangrijk moment voor Actemium. Het past bij onze positie als een toonaangevende speler in de markt en benadrukt onze capaciteit om grootschalige, complexe projecten te beheren en uit te voeren. We zijn trots om deel uit te maken van dit project en samen te werken met MSCN en Bilfinger Tebodin.