Op het gebied van digitalisering in de industrie valt nog veel te halen

Koning enthousiast over augmented reality-oplossing van Actemium

Chemie tag corner

Van 9 tot en met 12 oktober bezocht het Nederlands koningspaar de deelstaten Rijnland-Palts en Saarland. Nederlandse en Duitse ondernemers en technische universiteiten die actief zijn op het gebied van Secure and Digital Industry, zijn in die week bij elkaar gekomen. Enorm bijzonder dat ook Actemium aanwezig mocht zijn en de kans kreeg de augmented reality-oplossing te presenteren.

Handelsmissie met focus op industrie 4.0

Actemium Roermond breidt haar werkzaamheden uit naar het grensgebied, met name naar de Euregio. Hierbij ligt deels de focus op industrie 4.0.
Rijnland-Palts en Saarland zijn niet de dichtstbijzijnde deelstaten, maar wel degene met de grootste focus op Industrie 4.0. De handelsmissie was dan ook bij uitstek dé plek om bij aanwezig te zijn.

TradeDinnerTrier2018-31_Handelsmissie
In het midden: Links: Michel van Heumen, client manager Actemium. Rechts: Ferry Janssen, business consultant Actemium

Samenwerking met Duitsland versterken

Op initiatief van Actemium Roermond hebben collega’s Michel van Heumen, client manager, en Ferry Janssen, business consultant, deelgenomen aan het weekprogramma van de handelsmissie. Michel vertelt: ‘‘Zoals alle deelnemers, hebben we een strikt programma gevolgd. We hadden het voorrecht om bedrijven en onderzoeksinstituten te bezoeken, zoals Fraunhofer, DFKI en AWSi. Dit helpt ons om de samenwerking met ons buurland te versterken. Een initiatief zoals dit is dan ook meer dan welkom. De aanwezigheid van Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Maxima, benadrukt deze internationale samenwerking.’’
Ferry vervolgt: ‘’Tijdens de missie werd het duidelijk dat er op het gebied van digitalisering in de industrie nog veel te halen valt, met name ook in Duitsland. Met gedegen onderzoek zit het wel goed, maar omzetten in de praktijk blijkt toch nog een grote uitdaging. Dit is voor ons een kans die we niet onbenut moeten laten.’’

Showcase aan Zijne Majesteit de Koning

De Remote Coach Augmented Reality-oplossing van Actemium is een mooi voorbeeld van industrie 4.0 in de praktijk.
Edwin Bastings, Sales Manager Smart Industry Actemium Veghel, heeft op 11 oktober een showcase van de oplossing gepresenteerd. Hij vertelt: ‘’De koning was erg geïnteresseerd in de toepassing van augmented reality binnen de industrie. Hij wilde graag weten of de software ook beschikbaar is op Apple devices. Hij was blij verrast dat het beschikbaar is voor zowel Apple, als voor Android smartphones en tablets! Ik heb laten zien hoe augmented reality annotaties, pijlen en stapsgewijze instructies over de werkelijkheid projecteert. Dit verhoogt de first-time fix rate en de beschikbaarheid van installaties.’’

Stappen om digitalisering van de industrie te versnellen

Om de digitalisering van de industrie te verbeteren en te versnellen, werd op 11 oktober een overeenkomst ondertekend in het bijzijn van het koninklijk paar. Dit werd aan Nederlandse zijde getekend door voorzitter team Smart Industry en voorzitter FME, Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink en aan Duitse zijde door Thomas Hahn, hoofd International Relations Platform Industrie 4.0.
Samenwerking op het hoogste niveau brengt de belangrijkste spelers aan Nederlandse en Duitse zijde bij elkaar. Op deze manier kunnen beide landen concreet aan de slag om de digitalisering van de industrie versneld door te voeren. Dit is heel hard nodig gezien het internationale speelveld waarin de landen zich bevinden én de uitdagingen waar de Duitse industrie voor staat.

UnisSBRes111018046-1024x682
Foto: BeckerBredel
Foto: BeckerBredel
Bron: Flickr Niederländische Botschaf

Meer weten over Smart Industry?

We denken graag met u mee over wat smart industry voor uw organisatie kan betekenen. 

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.