Powering innovation, driving technology

IAI: In de samenwerking met Actemium voel je dat je belangrijk bent

Elektronica tag corner Manufacturing & Assembly tag corner

Producten persoonlijke accenten geven, daar is IAI Industrial Systems meester in. Het Veldhovense bedrijf ontwikkelt en produceert namelijk machines waarmee unieke persoonsdata toegevoegd worden aan paspoorten en ID-kaarten. Landen over de hele wereld maken gebruik van deze machines. Sinds 2016 bouwt Actemium als first-tierpartner de besturingspanelen. De basis voor onze duurzame samenwerking volgens senior technisch inkoper Frank van Lierop en teamleider Supply Chain and A&T Roy Hendriks van IAI? De persoonlijke touch in de werkrelatie.

No-nonsense en korte lijnen

“Qua bedrijfscultuur past Actemium heel goed bij ons bedrijf”, begint Frank. “Ze werken met korte lijnen en zeggen open en transparant wat er aan de hand is. En als we afspraken maken over een proces, dan regelen ze dat vlot in. En je hebt snel antwoord op vragen. Die culturele match is voor ons heel belangrijk om samen kwaliteit te garanderen. Bij Actemium krijgen we echt het gevoel dat we belangrijk zijn. Dat is wat mij betreft een unieke manier van met klanten omgaan.”

Wij maken het samen eenvoudig. Die culturele match is voor ons enorm belangrijk. 

Roy Hendriks, teamleider Supply Chain and A&T

Vakkennis van elektronica

Overigens werken IAI en Actemium al langer samen. “Aanvankelijk bouwden we onze machines zelf. Vanaf 2012 huurden we daarvoor monteurs in van Actemium”, licht Roy toe. “In de jaren daarna kreeg onze verkoop een flinke boost. Dat betekende dat we meer capaciteit en ruimte nodig hadden. Toen hebben we de overstap gemaakt naar modulair bouwen met Actemium als een van onze partners. Een van de redenen voor die partnerkeuze is het vakmanschap bij hen op de vloer. De mensen die producten voor onze machines bouwen, hebben vakkennis van elektronica.”

Meedenken en snel schakelen

“Die vakkennis zie je ook terug in de strategische samenwerking”, vindt Frank. “Actemium ontwikkelt geen onderdelen voor onze machines. Het gaat echt om het seriematig bouwen volgens onze tekenpakketten van onder meer de realtimecontroller en PCBA’s. Die roepen wij of een van onze andere partners projectmatig af. Maar ze denken wel mee over produceerbaarheid en testbaarheid van de producten die ze voor ons maken. En de beschikbaarheid van componenten. Omdat het contact verloopt tussen een aantal sleutelpersonen met kennis van zaken, kunnen we snel schakelen.”

Actemium is jouw strategische partner in
manufacturing & assembly

Als ontwikkelaar wil je vol zelfvertrouwen van idee naar product. Dan is het ideaal om je productie te kunnen uitbesteden aan je technische evenknie. Een betrouwbare partner die alles in huis heeft om jou te ondersteunen op weg naar flexibiliteit, lagere kosten en continue kwaliteitsbewaking. Actemium bied je deze wendbaarheid. Wij engineeren en assembleren besturingsinstallaties, verdeelinstallaties en elektronicamodules op het allerhoogste niveau.

Tijd investeren in goede oplossingen 

Roy: “Wij hebben hoge verwachtingen van onze suppliers. Ook in die rol stopt Actemium veel energie. Stel dat een RTC niet goed functioneert. Dan kan er iets bij hen fout gegaan zijn in de productie. Maar ook tijdens de verwerking door een van onze andere partners. Actemium investeert dan tijd in een goede oplossing. Bijvoorbeeld door een training bij een partner te geven over omgaan met gevoelige elektronica. Die instelling, dat voelt heel prettig voor ons.”

Onze samenwerking voelt vaak als een goed Brabants onderonsje. 

Frank van Lierop, senior technisch inkoper

Projectdetails

Geleverde oplossingen
PCB assemblage
Service

Integraties
Diverse klant-specifieke ontwikkelde elektronica-modules die met een specifieke form-fit-requirement ingezet worden als machinebesturing en/of control.

IAI Industrial Systems
IAI Industrial Systems specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van machines die gebruikmaken van laser- en optische technologieën. Deze machines worden ingezet om persoonsdata toe te voegen aan paspoorten en ID-kaarten.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.