Manufacturing & Assembly

MTA en Actemium ontwikkelen samen complexe producten en een duurzame relatie

Elektronica tag corner Manufacturing & Assembly tag corner Paneelbouw tag corner

De ontwikkeling en seriematige productie van hightech mechatronische systemen. Dat is de core business van MTA in Helmond. Klanten zijn original equipment manufacturers en scale- en start-ups in onder meer 3D-printing en in de medische, farmaceutische en agrofood-industrie. Bij de ontwikkeling van hun producten maakt de machinebouwer graag gebruik van de expertise van Actemium op het gebied van paneelbouw en PCB’s. Waarom? Het woord is aan supplychain-engineer Vincent van Eijk, systems-engineer Kasper Bosscher en electrical engineer Jules Simons van MTA.

Grote netwerkpartner

“Oorspronkelijk bouwden wij machines volgens klanttekeningen”, vertelt Vincent over de beginjaren van MTA. “Sinds 2017 ontwikkelen we ook machines in opdracht van onze klanten. Altijd met de intentie om ze vervolgens in serie in onze eigen productiehal te bouwen. Het is onmogelijk om alle competenties in eigen huis te hebben. Wij doen de mechanische engineering en houden de systeemregie. Voor de detailengineering schakelen we een van de partners uit ons netwerk in. Actemium is daarvan de grootste.”

Meedenken in een vroeg stadium

“Gaat het om machines met medium tot hightech complexiteit, dan biedt Actemium veel toegevoegde waarde. Denk aan robots in de agrofood industrie. Juist in dit soort klantspecifieke, gerobotiseerde machines moeten onderdelen compact en op maat zijn. Dan kom je vaak op een combinatie van paneelbouw en PCB’s uit. Actemium heeft veel kennis van en ervaring met beide vakgebieden”, legt Kasper uit. “Een roboticaproject is echt een integrale uitdaging waarbij we op alle mogelijke manieren de grens opzoeken”, vult Jules aan. “Actemium denkt als vanzelfsprekend in een vroeg stadium mee. Dat is naast hun kennis en ervaring een grote kracht. We stellen bijvoorbeeld samen de specificaties op voor de functionaliteiten die de klant wenst.”

De techniek in de machines die wij ontwikkelen en bouwen overlapt de klassieke machinebouw en de wereld van PCB’s. Dan is het fijn dat je een partner als Actemium hebt, die graag meedenkt en op beide vlakken een oplossing kan bieden.

– Jules Simons

Actemium is jouw strategische partner in
manufacturing & assembly

Als ontwikkelaar wil je vol zelfvertrouwen van idee naar product. Dan is het ideaal om je productie te kunnen uitbesteden aan je technische evenknie. Een betrouwbare partner die alles in huis heeft om jou te ondersteunen op weg naar flexibiliteit, lagere kosten en continue kwaliteitsbewaking. Actemium bied je deze wendbaarheid. Wij engineeren en assembleren besturingsinstallaties, verdeelinstallaties en elektronicamodules op het allerhoogste niveau.

Bij Actemium denk ik direct aan open communicatie. Als er iets is, bellen we. En het wordt altijd opgelost, linksom of rechtsom.

– Vincent van Eijk

Goede klik voor een langdurige relatie

“Als je voor het eerst samenwerkt, moet je elkaars vakmanschap onderzoeken en leren kennen. Aftasten wat je aan elkaar hebt. Werkt dat op meerdere vlakken goed, dan kun je aan een langdurige relatie bouwen.” Met die woorden van Jules is Vincent het volkomen eens: “Zeker! Prijs, kwaliteit en kennis van techniek zijn vanzelfsprekende voorwaarden. En dat zit bij Actemium wel goed. Ons doel is om langdurig met een partner samen te werken aan een seriematig product. Dan moet er dus ook echt een klik zijn. Anders gaat het niet werken. Ook qua organisatiecultuur sluiten we mooi op elkaar aan: niet teveel poeha, zeggen wat je gaat doen, en doen wat je zegt.”

Open en transparante communicatie

Jules: “Actemium is vanaf het begin heel open en transparant geweest in de communicatie. Zo bouw je samen veel kennis en ervaring op die je in staat stelt om een product door te ontwikkelen. En kom je tot steeds efficiëntere werkmethoden en optimale processen. Dat kun je niet vastleggen in tekeningen of technische productdocumentatie.” “En je creëert de ruimte om samen binnen de grenzen naar mogelijkheden te zoeken”, voegt Kasper eraan toe. “Dat is tekenend voor de samenwerking tussen onze bedrijven.”

Actemium is vooral een echte partner. Ze maken zichzelf deelgenoot van onze uitdagingen en komen met een oplossing. Bij elk vraagstuk zijn zij een goede sparringpartner.

– Kasper Bosscher

Samen groeien

“Je zoekt een partner die je kan verrijken. Dat is wat de relatie tussen MTA en Actemium zo sterk maakt”, meent Jules. “Sinds onze eerste samenwerking zijn we een gezamenlijk groeipad ingeslagen. We zijn bereid om samen te leren.” Vincent besluit: “We blijven groeien in onze samenwerking en zoeken steeds de grenzen op. Echt mooi dat je dat met elkaar kunt doen”.

Projectdetails

Integraties
Diverse klant-specifiek ontwikkelde elektronica-modules die met een specifieke form-fit-requirement ingezet worden als machinebesturing en/of control.

MTA Group
MTA ontwikkelt en produceert seriematig hightech mechatronische systemen. Met ruim 100 medewerkers zijn zij een internationale speler in de wereld van mechatronica. Ze werken volgens het door hen ontwikkelde V² model. Om deze unieke werkwijze te realiseren, is een goede samenwerking essentieel.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.