KWALITEIT IS DE ENIGE STANDAARD!

Basic design

Functioneel ontwerp conform de GAMP-richtlijn

In deze fase van jouw project wil je jouw conceptueel ontwerp uitwerken naar een basis ontwerp. Wij kunnen in deze fase een functioneel ontwerp voor de automatisering opstellen in de vorm van een Functional Design Specificatie (FDS) conform de GAMP-richtlijn. Het ontwerp van het elektrotechnische deel van de besturingssystemen is ook een expertise die wij in huis hebben. Ook is het raadzaam om in deze fase al na te denken over de testplanning die gebruikt gaat worden voor latere validatie van de automatisering.

Als er naast automatisering en elektrotechnisch ontwerp ook behoefte is aan het uitwerken van proces en mechanisch ontwerp dan werken wij hiervoor samen met onze partners Protechnicon en Smink Group uit Veghel. Gezamenlijk hebben wij bij diverse farmaceutische productiebedrijven een basis ontwerp gemaakt voor complete procesinstallaties, zoals ‘Clean Water’-systemen (PW en WFI), reinigingssystemen (CIP en SIP) en (Bio-)reactoren.

Als jouw installaties moeten voldoen aan procesveiligheid (SIL) of explosieveiligheid (ATEX) dan hebben wij hiervoor ook de juiste expertise in huis!

Wij kunnen jou met onderstaande diensten assisteren in deze projectfase:

Basic engineering

  • Risk assessment en HAZOP ondersteuning
  • Design reviews (mechanisch/elektrisch/software)
  • Mechanisch ontwerp & piping routes
  • Elektrisch & Instrumentatie (E&I) ontwerp
  • Automatisering Functional Design Specificatie (FDS)

Safety design

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31(0)88 83 18 999.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.