Home Manufacturing Nieuws Besturing van een robotarm via spierregistratie-armband
Toetsen hoe in de toekomst deze technologie toegepast kan worden in de industrie.

Hoe bestuur je een robotarm via een spierregistratie-armband?

Manufacturing tag corner

Student Tom van der Wielen onderzocht tijdens zijn stage bij Actemium de besturing van een robotarm via een spierregistratie armband.

Innovatieve opdracht

Deze innovatieve stageopdracht van Tom, student Technische informatica Fontys Hogeschool Eindhoven, is een succes! Het doel van de stage was om de robotarm instructies te laten opvolgen van de spierregistratie armband, en daarmee de robotarm iets laten oppakken. De belangrijkste stappen hiervoor zijn het uitzoeken hoe alles gaat communiceren met elkaar en hoe de robot zijn coördinaten bepaalt om te bewegen.

Technologie toepassingen

Dit project heeft als doel om te toetsen hoe in de toekomst deze technologie toegepast kan worden in de industrie. Denk hierbij aan werken op afstand of werken met gevaarlijke stoffen achter glas of het in leren van andere robotsystemen.

Coderen

Tom heeft een C# applicatie geschreven die op een desktop draait. Deze applicatie communiceert aan de ene kant met de Myo SDK en vraagt daar de IMU gegevens op. De applicatie zet deze dan om in coördinaten voor de robotarm en zet deze in de PLC. De robotcontroller haalt de coördinaten uit de PLC en stuurt de robot naar de coördinaten toe.  “Het meest heb ik geleerd over het coderen van nieuwe structuren, zodanig dat de code goed kan worden onderhouden en uitbreidmogelijkheden behouden blijven.”

Technisch talent

Actemium geeft jong technisch talent alle ruimte om zich te ontwikkelen. Binnen Actemium kunnen studenten en stagiaires leren en werken combineren onder begeleiding van ervaren Actemium-medewerkers. De combinatie van jong talent en professionele ervaring resulteert in verrassende innovatie. Heb jij of ken je iemand met interesse in een innovatieve stage- afstudeeropdracht? Neem dan contact met ons op via werken@actemium.nl.

Ook je technisch talent ontwikkelen binnen Actemium?

We denken graag met je mee over een innovatieve stage- of afstudeeropdracht. 

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.