Home Manufacturing Nieuws Cobot: veilige en goede werknemer tijdens de 1,5 meter economie
Productie op volle toeren laten draaien

Cobot: veilige en goede werknemer tijdens de 1,5 meter economie

Manufacturing tag corner

Hoe hou je je productiecapaciteit op niveau en voldoe je toch aan de richtlijnen van de nieuwe 1,5-metersamenleving? Lees hier hoe het slim inzetten van cobots daarbij kan helpen.

De nieuwe 1,5-metersamenleving

In deze onzekere tijden doet iedereen er alles aan om alles zo goed mogelijk door te laten gaan. Bedrijven krijgen echter door het Corona-virus te maken met vele veranderingen. Door het uitvallen van medewerkers of door de richtlijnen van het RIVM waar we ons aan moeten houden, werken veel bedrijven met verminderde capaciteit. Wellicht is dat bij jou ook het geval. Het helemaal stilvallen van je productie kan grote financiële gevolgen hebben, maar zou nu zomaar werkelijkheid kunnen worden. Het Corona-virus is een scenario waarop geen enkel bedrijf zichzelf heeft kunnen voorbereiden. Hoe kun je jouw productie toch op volle toeren laten draaien in deze tijd en voldoen aan nieuwe 1,5 meter samenleving?

Productie door laten draaien met cobot

Een collaborative robot, ook wel cobot genoemd, kan de oplossing bieden. Wellicht kan jouw productie gewoon door draaien binnen de 1,5 meter samenleving. Een cobot is namelijk bedoeld om fysiek met mensen en machines samen te kunnen werken in een gedeelde werkruimte. Wat kan een cobot voor jouw bedrijf betekenen?

  • Een cobot kan tussen én met mensen en machines werken. Hierdoor kan er op een veilige manier gewerkt worden met jouw medewerkers, zodat de 1,5 meter geborgd blijft.
  • Een cobot kan repeterend, eentonig en voor de mens zwaar en ergonomisch lastig werk overnemen.
  • Een cobot kan nieuwe werkzaamheden die zijn ontstaan door COVID-19 (denk aan ontsmetten van zaken) oppakken.
  • Een cobot heeft geen kans op besmetting.
  • Een cobot is mobiel en eenvoudig verplaatsbaar.
Cobot
Een mobiele, verplaatsbare opstelling met een cobot.

Meer weten hoe een cobot jouw bedrijf kan helpen in de 1,5 meter samenleving?

We denken graag met je mee over wat cobots voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Stel daarom hier je vraag. 

Corné van Boxtel
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 6 20709647
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.