Home Consultancy Nieuws & Blogs Met MOMS as a Service (MaaS) realtime en overal uw productie performance beschikbaar

Met MOMS as a Service (MaaS) realtime en overal uw productie performance beschikbaar

Consultancy tag corner Food tag corner MES / MOMS tag corner

Hoe geweldig zou het zijn als u realtime uw productiedata beschikbaar heeft! Eigenlijk zou u zichzelf de vraag moeten stellen: ‘Wat is de huidige performance van mijn productieproces en of machines?’ Kunt u deze vraag binnen 10 seconden beantwoorden? Zo niet, dan kan MOMS as a Service (MaaS) u hierbij van dienst zijn.

MOMS as a Service geeft realtime uw productieperformance weer, waar u ook bent. Van productieproces of machine tot aan energieverbruik, stilstanden en productiehoeveelheden. De kans is groot dat al deze data al automatisch wordt opgeslagen. De kans is ook groot dat u elke dag of week een mooie rapportage in uw mailbox krijgt. Maar heeft u wel de juiste Key Performance Indicators (KPI’s) gedefinieerd die u voortijdig kunnen waarschuwen dat er iets mis dreigt te gaan? U wilt dit graag vooraf weten en niet na een week in een rapport lezen wat er fout is gegaan.

Hoe helpt MaaS u?

Waarschijnlijk is er al (historische) data beschikbaar van uw proces. Zo niet, dan zal na implementatie van MaaS de data worden opgeslagen in een database. De data geeft inzicht of met de huidige installatie de productie verhoogd kan worden en welke bottlenecks (veroudering, slijtage, logistieke problemen) zich in uw productieproces bevinden. Het toepassen van predictive (voorspellend) onderhoud of zelfs prescriptive (voorschrijvend) onderhoud, speelt in de toekomst een steeds belangrijkere rol. Ook IoT-toepassingen zoals bigdata, app’s, 3D-presentaties en mobile devices, vinden steeds vaker en sneller een weg in het huidige productielandschap. MaaS sluit hier uitstekend op aan. MaaS is op de toekomst voorbereid.

MOMS as a Service (MaaS)

Hoe kunt u gebruik maken van MaaS?

Actemium heeft diverse specialisten met vele jaren ervaring in het adviseren over en analyseren van uw productieproces. Dit doen we voor branches als de voedingsmiddelenindustrie, de diervoedingsindustrie, de chemische en farmaceutische industrie en in de logistieke sector. Dit kunnen totale productie-of transportlijnen zijn of standalone machines (bv een verpakkingsmachine).

Monitoren van machine- of procesinformatie is vaak een probleem. Bijvoorbeeld doordat er geen connectie gemaakt kan worden met een machine of proces.  Soms is de software beveiligd of is er geen aansluiting aanwezig. Er zijn ook situaties denkbaar waar speciale interfaces gemaakt moeten worden.  Actemium zorgt er met MaaS voor dat alle benodigde informatie beschikbaar komt en inzichtelijk wordt.

Onze MaaS-aanpak bestaat uit 5 stappen; inventariseren, collecteren, monitoren, analyseren en rapporteren.

  • Inventariseren; het in kaart brengen van processen, interviewen van medewerkers, scoop afbakening, KPI’s bepalen en planning opstellen.
  • Collecteren; bestaande (historische) data verzamelen.
  • Monitoren; realtime visualiseren van proces- en/of machinedata, inclusief feedback van medewerkers vastleggen.
  • Analyseren: data analyseren, correlatie vastleggen, Root Cause Analyse.
  • Rapportage; resultaten presenteren in rapporten en/of op dashboards (realtime).

Indien er geen mogelijkheid is om een connectie met uw proces of machine te maken, hebben wij voor u toch de oplossing om de informatie standalone te verzamelen. Hiervoor is geen koppeling met uw netwerk nodig. De (cyber) security is gegarandeerd en de data blijft van u.

Actemium werkt met gerenommeerde partners samen, zoals met Parsec, Innius (Software As a Service) en Wonderware. Samen bieden wij u een totaaloplossing. Onze consultants helpen graag om uw performance te verbeteren.

Wenst u meer informatie over ons MaaS-concept of wenst u de eerste maand gratis gebruik te maken van de Actemium MaaS-tool? Neem dan contact op met één van onze specialisten via de onderstaande link.

 

Neem contact op voor meer informatie!
Michel Dekkers
Client Manager segment Food - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 11 29 34 98
Niels van Meggelen
Client manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 51 85 88 25
Contactformulier

 

*Privacy policy
We think it is important that your personal data is handled with care. That is why we have created our privacy policy explain to you how we deal with your personal data and which rights you have. Via the above checkbox you can give your consent to the processing of your personal data.