Home Solutions & Services Logistieke automatisering Oplossingen Orderpicking & Sorting Orderpick optimalisatie software: Snel een optimaal orderpickproces!
Snel een optimaal orderpickproces!

Orderpick optimalisatie software

Wil jij jouw uitslag- of orderpickprocessen optimaliseren? Met minder fouten, en efficiënte orderpickmethoden, zoals estafettepicking of multi-orderpicking? De orderpickmodule van Actemium WMS of WMS/WCS helpt je daarbij. Ook als je andere processen, zoals de inslag en opslag, (voorlopig) nog wilt laten beheren door jouw ERP of een ander systeem.

Efficiënt en foutloos orderpickproces

De meeste ERP-systemen selecteren verkooporders op basis van de gewenste leverdatum en maken daarvan (papieren) pakbonnen of picklijsten. Met deze bonnen of lijsten in de hand vinden medewerkers de juiste picklocaties.

Werken met papier zorgt echter voor administratieve lasten. En omdat real-time validatie ontbreekt, komen fouten vaker voor en zijn tijdrovende controles nodig. Daarnaast is het moeilijk om slimme en efficiënte orderpickmethoden toe te passen, zoals estafettepicking of multi-orderpicking.

Onze orderpick-optimalisatiesoftware voorkomt die fouten en maakt het mogelijk om wel te profiteren van slimme orderpickmethoden.

Hoenderdaal Fasteners kiest met WMS voor kwaliteit én kwantiteit

Intelligente orderverwerking

Ons Actemium WMS en WMS/WCS zijn modulair opgebouwd. Dat biedt kansen om alleen de uitslag-/orderpickmodule te implementeren voor orderpickoptimalisatie.

De orderpickmodule van Actemium WMS of WMS/WCS ontvangt vanuit jouw ERP alleen de vrijgegeven verkooporders. In plaats van die ongesorteerd aan te bieden aan medewerkers, past het systeem eerst intelligente regels toe. Om orders de juiste prioriteit mee te geven of slim te bundelen. Of om artikelen uit verschillende hallen of picklocaties op het juiste moment samen te brengen voor verzending.

Je configureert Actemium WMS of WMS/WCS op basis van jouw wensen en processen en de orderpickmethodes die daar het best bij aansluiten, zoals Pick and sort, Pick in box of Pick then sort. Het systeem ondersteunt bovendien verschillende technieken, zoals RF-scanning, voicepicking en pick to light.

Horesca Lieferink verhoogt leverbetrouwbaarheid met voice picking

De voordelen van orderpickoptimalisatie software

  • Snel te implementeren met weinig tot geen aanpassingen in het ERP
  • Efficiënter orders verzamelen
  • Minder pickfouten en controlewerkzaamheden
  • Minder administratieve lasten en lees- of typfouten
  • Real-time inzicht en managementinformatie
  • Later uitbreidbaar naar volledige WMS / WCS

Bouwen op een solide basis

Kies je voor de uitslag-/orderpickmodule van Actemium WMS of WMS/WCS, dan werk je meteen efficiënter. En je haalt een stevige basis in huis waarmee je kunt doorgroeien. Zodra jouw orderpicking is geoptimaliseerd, zet je eenvoudig de volgende stap om ook je andere logistieke processen te verbeteren. Maar dat hoeft niet. Welke richting je ook kiest, wij adviseren je graag over de beste keuzes voor jouw organisatie.

Mathot verbetert orderpicking met voice

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.