Home Maintenance Nieuws & Blogs Actemium en Shell ondertekenen Major Construction Contract voor de E&I realisatie van een nieuwe biobrandstoffenfabriek
Nieuwe samenwerking
Actemium en Shell ondertekenen Major Construction Contract voor de E&I realisatie van een nieuwe biobrandstoffenfabriek
Chemie tag corner Maintenance tag corner

Shell Nederland Raffinaderij b.v. en Actemium Nederland hebben de officiële handtekening gezet onder het Major Construction Contract voor de E&I realisatie van het REDIIGreen project, de bouw van een toonaangevend biobrandstoffenfabriek op Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam. De handtekeningen werden tijdens een ceremoniële sessie geplaatst door Rob Snoeren (Project Director HEFA project Pernis) en Joop Wervers (Directeur Actemium).

Biobrandstoffen kunnen de komende decennia een waardevolle rol spelen bij het verlagen van de CO2-uitstoot van de transportsector. Daarom investeert Shell Pernis in een fabriek waar duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel geproduceerd gaat worden uit afval. Denk daarbij aan frituurvet en plantenresten. Deze fabriek wordt in Europa één van de grootste in zijn soort, waarmee 2,8 miljoen ton minder CO2-uitstoot per jaar wordt gerealiseerd. Dit staat gelijk aan het van de weghalen van ruim één miljoen auto’s in Europa.

Actemium gaat als main E&I contractor de realisatie van de gehele elektrotechniek en instrumentatie verzorgen voor de nieuwe biobrandstoffenfabriek inclusief de tankopslag. Naast de uiteindelijke realisatie op de locatie, leveren we ook een maximale bijdrage aan het optimaliseren van het detail ontwerp en de prefabricatie van de installaties met oog op construct safety, constructability en effectiviteit.

Opnieuw een mooi project voor de komende twee jaar waarbij Actemium mag bijdragen aan een duurzame industrie!