Home Maintenance Nieuws & Blogs De beste ATEX oplossingen door het delen van kennis
ATEX

De beste ATEX oplossingen door het delen van kennis

Maintenance tag corner Productgroep Maintenance tag corner

Zeg je explosiegevaar, dan zeg je ATEX. Binnen het Actemium netwerk zijn dagelijks vele verschillende specialisten in het ATEX vakgebied actief om industriële installaties met explosiegevaar zo veilig mogelijk te maken. ATEX is een specialisme dat veel kennis vraagt en grote risico's kent. Juist daarom vinden we het belangrijk de kennis en ervaring die we op doen met elkaar te delen binnen het netwerk. Eens per drie maanden komt een expertiseteam met ATEX experts van alle lokale Actemium locaties bij elkaar.

Dagelijks actief binnen ATEX

Binnen het Actemium netwerk zijn dagelijks vele verschillende specialisten in het ATEX vakgebied actief.  Op kantoor tijdens de engineering, de werkvoorbereiding en het aanpassen en opstellen van explosieveiligheidsdocumenten (EVD). Op de werkvloer bij onze klanten tijdens projecten,  montage, onderhoud of inspectie en tijdens het geven van trainingen.  Deze services leveren we voor alle segmenten die we bedienen, van de zuivelindustrie tot de petrochemie. Altijd met als doel de werkomgeving zo veilig mogelijk te maken. ATEX is een specialisme dat voor elke klant en elk segment een andere oplossing vraagt en grote risico’s kent. Kennis heb je nooit genoeg. Juist daarom vinden het belangrijk dat de kennis en ervaring die we hierbij opdoen delen met de collega’s binnen het netwerk. 

Kennis delen

Kennis delen doen we door het organiseren van periodieke trainingen en toolboxen voor onze ATEX experts. Daarnaast heeft Actemium een ATEX expertiseteam dat eens per drie maanden bij elkaar komt. De deelnemers komen uit het hele land en zijn actief in verschillende marktsegmenten.  Zo vertegenwoordigen Tieme Groen,  Jurgen Lups en Ronald Rietkerk de Actemium locaties in  Zwolle en Veendam in het expertiseteam.

Door kennis te delen, kunnen we onze opdrachtgevers altijd van de beste oplossingen voorzien.” 

Optimale ATEX oplossing?
Je hebt een explosieveiligheidsdocument nodig of wil de EVD maatregelen juist gaan toepassen? Wij kijken graag met je wat de beste ATEX oplossing is voor jouw specifieke uitdaging. 

Bijeenkomst expertiseteam, met Tieme Groen rechtsachter

De beste ATEX oplossingen 

Alle drie zijn ze enthousiast over de meetings. Tieme: “Dit soort meetings zijn erg waardevol. Naast het uitwisselen van ervaringen en het standaardiseren van werkwijzen staan we ook regelmatig stil bij het borgen van werkwijzen en eenduidig maken van bijvoorbeeld inspectie methoden.” Ronald:  “Nieuwe ontwikkelingen en kansen worden natuurlijk ook volop besproken.” Jurgen: “Het mooie van deze bijeenkomsten is dat je op deze manier ook bij andere vestigingen over de vloer komt. Je ontwikkelt relaties zodat je bij ingewikkelde vraagstukken makkelijk eens met een kennishouder van een andere vestiging of expertise kunt sparren. Dat heeft meerdere voordelen. Tieme heeft als lead engineer bijvoorbeeld kennis op een andere vlak dan ik, als technicus. Door met elkaar over ATEX vraagstukken te sparren vinden we de meest complete oplossingen. En heeft een opdrachtgever bijvoorbeeld ATEX vragen waar ik het antwoord niet op weet, dan kan ik makkelijk doorverwijzen. De klant heeft één ATEX loket. Zo kunnen we onze opdrachtgevers altijd voorzien van de beste oplossingen.”

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.