Home MES/MOMS Nieuws Actemium ondersteunt productiebedrijven bij digitale transformatie met nieuwe business unit
Jarenlange MES-expertsie gebundeld

Actemium ondersteunt productiebedrijven bij digitale transformatie met nieuwe business unit

Data Analytics tag corner MES / MOMS tag corner

In veel productiebedrijven neemt Industry 4.0 steeds concretere vormen aan. Het verzamelen en analyseren van productiedata geeft inzicht in de performance, de kwaliteit, het energieverbruik en de kosten en legt de basis voor optimalisatie. Om productiebedrijven te ondersteunen bij deze digitale transformatie heeft Actemium haar jarenlange MES-expertise gebundeld binnen een nieuwe internationale business unit met expertise-focus op MES, MOMS en Data Analytics.

“We zien de vraag naar MES/MOMS-oplossingen en Data Analytics stijgen”, zegt Michel van Heumen, Client Manager bij Actemium. “Tegelijkertijd wordt de omvang van deze projecten groter. Om ze goed te kunnen uitvoeren, is specialistische kennis vereist.” “Deze hebben we gebundeld binnen onze nieuwe business unit.” gaat Mathieu Vissers, Business Unit Manager bij Actemium, verder. “Onze focus is niet markt- maar expertise-georiënteerd en ligt op MES, MOMS en Data Analytics. Op die manier versnellen we de digitale transformatie van onze klanten. En zo profileren we ons ook: The industry experts accellerating your digital transformation.”

Data-gestuurd optimaliseren

De nieuwe business unit bestaat uit level 3-specialisten die voorheen werkzaam waren in de bestaande marktgerichte business units van Actemium. In Nederland zijn dit er 23 en op internationale schaal 400. Via trainingen houden ze hun kennis up-to-date. De MES- en MOMS-specialisten hebben grondige kennis over de partnerproducten die Actemium inzet en zijn aangesloten bij de internationale MESA-organisatie (www.mesa.org). “Wij maken het mogelijk voor klanten om op data te sturen. MES/MOMS-oplossingen spelen hier als koppeling tussen de shop floor en de IT-omgeving een belangrijke rol in. De verzamelde productiedata worden door onze data analisten omgezet in informatie waardoor

Team BU MES en Data Analytics
Het team van de business unit met expertise focus op MES, MOMS en Data Analytics (dd. 10-12-2020)

klanten meer inzicht krijgen in het productieproces, de performance, onderhoudskosten en energieverbruik.”, aldus Michel.

Stapsgewijze aanpak

Waar zitten de kosten c.q. verliezen van jouw bedrijf? Welke stappen kun je zetten om bottlenecks weg te werken, stilstand te voorkomen en tegen lagere kosten flexibeler en efficiënter te produceren, welke meerwaarde kun je creëren voor jouw dagelijkse processen en klanten door gebruik te maken van DATA? De business unit met expertise-focus op MES, MOMS en Data Analytics brengt jouw digitale transformatie stapsgewijs in kaart. “We verkennen jouw waarde proposities en vertrekken daarbij altijd vanuit jouw interne en externe behoeften. Aangevuld met onze Data Oppertunity Scan bepalen we waar je staat de digitaliseringsladder, waar nu kansen liggen en wat op midden en lange termijn gedaan kan worden om succesvol de revenuen te plukken van digitalisering en jouw data. Onze ervaring leert om diverse personen van verschillende afdelingen bij dit proces te laten aansluiten. Dit creëert draagvlak binnen jouw organisatie en zal de implementatie vereenvoudigen.” vertelt Frits de Raad, Principal Data Analytics bij Actemium.

Michel vervolgt: “Voor het inrichten van een MES/MOM-vraagstuk starten we met een MES/MOMS-mapping Scan. Ons uitgangspunt is de ISA 95-standaard. In deze fase inventariseren we waar de klantbehoefte zit. Op het vlak van tracking and tracing, planning, maintenance of kwaliteit? Al deze zaken kunnen met een MES-oplossing worden ingevuld. Vervolgens selecteren we de software die het best aansluit bij de specifieke klantvraag. Na goedkeuring van de offerte beginnen we met de implementatie, waarna we ook training, begeleiding en service op basis van SLA’s verzorgen. Voor de advies- en onderhoud-gerelateerde werkzaamheden werken we binnen ons netwerk samen met de andere business units. Actemium biedt diensten aan in de gehele levenscyclus van projecten: advies, ontwerp, realisatie en onderhoud.”

Multidisciplinair

De business unit met expertise-focus op MES, MOMS en Data Analytics verzorgt projecten voor globaal opererende productiebedrijven in de Food & Beverage, de manufacturing en farmaceutica en chemie. Ze zet hoogwaardige MES-en data-analytics oplossingen in. “We configureren of programmeren de software zodanig, dat ze perfect interfacet met de PLC SCADA- en ERP-laag van de klant. Met de dashboards die we opleveren kunnen klanten onder meer de planning, het materiaal- en energieverbruik monitoren. Vanzelfsprekend is de cybersecurity van onze oplossingen goed geborgd. Daar hebben we binnen Actemium specialisten voor. Als onderdeel van een internationaal MES/MOMS-netwerk ondersteunen wij globaal opererende bedrijven met diverse disciplines, waaronder logistieke oplossingen, controls en robotics.” vult Mathieu aan.

Neem contact op voor meer informatie!
Wiljam van der Locht
Client Manager segment Food - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 50 99 66 79
Michel van Heumen
Client Manager segment Chemie en Farmacie - Roermond
[javascript protected email address]
+31 (0)6 31 97 04 46
Roland Pluym
Client Manager segment Manufacturing and Water solutions - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 67 27 88
Frits de Raad
Business Unit Manager en Principal Data Analytics - Actemium Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 53 90 60 50
Contactformulier
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

 

*Privacy policy
We think it is important that your personal data is handled with care. That is why we have created our privacy policy explain to you how we deal with your personal data and which rights you have. Via the above checkbox you can give your consent to the processing of your personal data.