Home MES/MOMS Nieuws Actemium realiseert eigentijdse MES-oplossing voor Jindal Films Europe

Actemium realiseert eigentijdse MES-oplossing voor Jindal Films Europe

Manufacturing tag corner MES / MOMS tag corner

Actemium en Jindal Films Europe hebben de kick-off gegeven voor de ontwikkeling en implementatie van een nieuwe MES-oplossing in de vier fabrieken van Jindal Films Europe in Nederland, Italië, Duitsland en België.

Vervanging verouderd MES

Jindal Films Europe is een wereldleider in de ontwikkeling en productie van speciale biaxiaal georiënteerde polypropyleen- en polyethyleenfilms voor flexibele verpakkings- en etiketteringstoepassingen. Het bedrijf heeft productielocaties in Kerkrade (NL), Brindisi (I), Neunkirchen (G) en Virton (B). Deze hadden een zelf ontworpen en inmiddels verouderd MES, dat steeds moeilijker te onderhouden was, omdat steeds minder medewerkers nog kennis hadden van het systeem. Het wordt nu door Actemium vervangen door de MES-oplossing Shopfloor-Online van softwareproducent Lighthouse Systems.

Jindal Films
Actemium realiseert eigentijdse MES-oplossing voor Jindal Films Europe

Uitgebreide inventarisatie

Als strategisch partner van Lighthouse Systems heeft Actemium in het voortraject de behoeften van Jindal Films Europe uitgebreid geïnventariseerd. “Tijdens een gezamenlijke meeting op hun hoofdkantoor in Luxemburg zijn we ook samen met de toekomstige gebruikers door de functionaliteit van Shopfloor-Online heen gegaan”, vertelt Wiljam van der Locht, projectleider namens Actemium. “Kort daarna mochten we Jindal Films Europe welkom heten als nieuwe klant en kregen we de opdracht om het systeem te gaan ontwerpen en implementeren.”

Blauwdruk voor alle vestigingen

Client manager Roland Pluym: “Eind mei zijn we gestart met het vastleggen van de eisen en wensen. De komende weken gaan we samen met de klant bepalen hoe we het systeem gaan inrichten. Na de zomer starten we met de softwareontwikkeling.”

“Shopfloor-Online heeft een uitgebreide basisfunctionaliteit”, zegt Mathieu Vissers, business unit manager MES en Data Analytics bij Actemium. “We gaan een blauwdruk maken die op alle vestigingen van toepassing is. Het werken met één template betekent een kostenbesparing voor de klant. We hoeven immers maar één keer te ontwikkelen. Standaardisatie vereenvoudigt bovendien het onderhoud aan het systeem.”

Intensieve samenwerking

Voor de zomer van 2022 zal Actemium het nieuwe MES implementeren op de productielocatie in Kerkrade. Vervolgens worden de drie andere vestigingen aangepakt, met als streven in het voorjaar van 2023 op alle locaties Shopfloor-Online te hebben draaien.

Van der Locht: “Uitdagend zijn vooral de vele interfaces met andere systemen en machines. We hebben op voorhand goed uiteengezet wat we gaan bouwen. We gaan de software ontwikkelen in samenwerking met de medewerkers van de verschillende productielocaties. Namens Jindal Films Europe is de projectleiding in handen van de medewerker die hun huidige MES heeft gebouwd. Zijn kennis is zeer waardevol om een systeem te ontwikkelen dat perfect aansluit bij de behoeften en verwachtingen van de klant.”

Vincent Booz, IT-directeur van Jindal: “Ik kijk ernaar uit om Jindal Films met de vervanging van ons MES het nieuwe digitale tijdperk binnen te loodsen.”

Actemium realiseert eigentijdse MES-oplossing voor Jindal Films Europe
Meer informatie? Neem contact op met ons.
Roland Pluym
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 67 27 88