Paneelbouw+

Partnership met Actemium brengt Innovatec naast standaardisatie bovenal rust

Manufacturing & Assembly tag corner Paneelbouw tag corner

De marktleider in Europa op het gebied van broederij automatisering. Maar ook buiten Europa een toonaangevende speler. Dat is Innovatec. Al sinds 1991 gespecialiseerd in de ontwikkeling van broederij automatisering. Bij het produceren en installeren van de besturingskasten vertrouwen ze blindelings op de expertise van Actemium. Waarom? Dat vertellen André Besselink (Strategisch Inkoper) en Rik Pennings (Senior Software Engineer) je graag.

Efficiënter produceren

“Je wilt gaan standaardiseren. Efficiënter produceren. Niet iedere keer opnieuw het wiel uitvinden”, vertelt André over de overstap van ETO naar CTO. “Voorheen maakten we alleen maar specials, dat zat in ons DNA. Er moet dus een totale omslag komen in het besef dat je op een andere manier moet gaan produceren. Uiteindelijk wil je je foutmarge omlaag brengen en kostenefficiënt te werk gaan.”

 Actemium is een verlengstuk van onze organisatie. Het is meer een partner dan een toeleverancier.

André Besselink, Strategisch Inkoper bij Innovatec

Rustig uitbouwen

Hoe staat Innovatec ervoor? Rik licht toe: “De eerste machines zijn nu volledig door het CTO traject heen. Hierbij gaat het om de besturing en mechanische engineering. Software is uiteindelijk ook nog aan de beurt, maar zo ver zijn we nog niet. De mechanische engineering is voltooid. Uiteindelijk willen we natuurlijk dat ook in de hardware engineering alles klopt. Dan kun je ook een soort serie produceren. De besturingsmachine is compleet, waarbij opties verwerkt kunnen worden. Dit betekent dat de basisstenen altijd hetzelfde zijn en je bepaalde opties hebt om uit te bouwen. Deze zitten er dan niet standaard in.”

Actemium is jouw strategische partner in
manufacturing & assembly

Als ontwikkelaar wil je vol zelfvertrouwen van idee naar product. Dan is het ideaal om je productie te kunnen uitbesteden aan je technische evenknie. Een betrouwbare partner die alles in huis heeft om jou te ondersteunen op weg naar flexibiliteit, lagere kosten en continue kwaliteitsbewaking. Actemium bied je deze wendbaarheid. Wij engineeren en assembleren besturingsinstallaties, verdeelinstallaties en elektronicamodules op het allerhoogste niveau.

Veilig én werkbaar met goede processen

No guts, no glory. Zo ook bij de overstap van Innovatec naar CTO. André vertelt over de uitdagingen: “We moeten natuurlijk kunnen doen wat we zeggen. Denk aan het op tijd leveren van machines. De bottleneck verplaatst steeds. En dus zoeken we de grenzen van onze processen op. Processen moeten veranderd worden. Ook moet je over goede leveranciers beschikken. Alleen dan kun je meer grip en hogere kwaliteit realiseren.” Rik vult aan: “Er was niks. We moesten een hele nieuwe afdeling optuigen. Ervoor zorgen dat de veiligheid van de machines en alle wijzigingen voor CTO goed in elkaar overlopen. De machines moeten zowel veilig als werkbaar zijn voor de klant. Dat is niet altijd een eenvoudige opgave.”

 Veiligheid is en blijft belangrijk. Onze machines moeten zowel veilig als werkbaar voor onze klanten zijn.

Rik Pennings, Senior Software Engineer bij Innovatec

Rust en blindelings vertrouwen

André licht toe wat deze overstap van zowel personeel als leveranciers vraagt: “Uiteindelijk vergt het extra inzet en flexibiliteit van ons personeel. En ook van de toeleverancier. Daarom is een open relatie met elkaar van groot belang. Je moet eerlijk kunnen communiceren over uitdagingen en problemen. En dan samen een andere weg vinden om met elkaar tot een oplossing te komen waar iedereen blij van wordt. Ik vind het zeer prettig om op die manier samen te werken met Actemium. Dan ben je een verlengstuk van elkaar. Dat geeft zoveel rust. Actemium is voor ons een partij waar we blindelings op kunnen vertrouwen.”

 

Een echt schoolvoorbeeld

“Er is een basis van open communicatie en vertrouwen. Het is meer een partner dan een toeleverancier. Voor Innovatec is het een schoolvoorbeeld van hoe de samenwerking met een bedrijf moet zijn. Bij Actemium zijn ze probleemoplossend, transparant en bieden ze altijd een helpende hand. De bereidheid tot investeren in de samenwerking schept ook vertrouwen. Actemium denkt en kijkt altijd mee”, zo sluit André af.

We hebben een open relatie met elkaar, waardoor we een verlengstuk van elkaar zijn. Dat geeft veel rust.

André Besselink, Strategisch Inkoper bij Innovatec

Projectdetails

Integraties
Projectmatige paneelbouw, UL-gecertificeerd voor de Amerikaanse markt, en bijbehorende machinebekabeling.

Innovatec
Innovatec is gespecialiseerd in de ontwikkeling van broederijmechanisatie. Ze ontwikkelen en leveren volgens een doordachte filosofie: het Innovatec Total Concept. Dit concept omvat alle aspecten en elementen die ervoor zorgen dat hun klanten een voorsprong behouden op hun concurrenten. Door het ontwerp en de fabricage van de apparatuur in eigen huis te houden, waarborgt Innovatec een hoog kwaliteitsniveau.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.