Manufacturing & Assembly

Sparck Technologies en Actemium: partners in modulair bouwen

Manufacturing & Assembly tag corner Paneelbouw tag corner

Sparck Technologies maakt verpakkingsmachines die razendsnel een doos precies op maat om producten vouwt. Met hun systemen, speciaal ontwikkeld voor de e-commerce, maakt de machineontwikkelaar uit Drachten het mogelijk om iedere online bestelling effectief en duurzaam te verpakken. Om deze markt efficiënt te bedienen, kiest Sparck ervoor om modulair te bouwen met behulp van gespecialiseerde partijen. Actemium levert als partner de besturingskasten. Een rol die ons past als een fit-to-size-doos. Dat vinden ook Sparcks inkoopmanager Xander Hoekstra en logistic engineer Sytse Engbrenghof.

Slimme en razendsnelle verpakkingssystemen

Al vanaf de oprichting in 1924 ontwikkelt Sparck innovaties die het leven van ondernemers makkelijker kunnen maken. “In 2013 hebben we onze eerste verpakkingsmachine geïntroduceerd, de CVP Impack”, vertelt Sytse. “Deze machine scant één of een verzameling producten en maakt daar een fit-to-size-doos omheen. Dit gebeurt met een snelheid van 500 dozen per uur. Na het succes van de CVP Impack ontwikkelden we een paar jaar geleden een tweede, nóg sneller verpakkingssysteem: de CVP Everest. Die produceert, in tegenstelling tot de CVP Impack, op hetzelfde moment een doos en een deksel in aparte units. Hierdoor werkt het systeem sneller en kan het tot 1100 dozen per uur maken.”

Wij willen niet de beste ter wereld worden in paneelbouw, Actemium wel. Zij zijn kampioen in paneelbouw. Dat is een belangrijke reden voor onze samenwerking

Sytse Engbrenghof, logistic engineer

Partnership voor de bouw van besturingskasten

Sparck heeft de ambitie om ondernemers in de groeiende e-commerce nóg verder te ontzorgen. “Vanzelfsprekend willen we meer output genereren”, zegt Xander. “Onze kracht is onze machines verfijnen en nieuwe features ontwikkelen waarmee we ondernemers vooruithelpen. Zelf bouwen we in Drachten het hart van de verpakkingssystemen. Voor het maken van de besturingskasten zijn we een partnership aangegaan met Actemium.”

Transparantie en korte lijnen

Waarom Actemium? Sytse: “Omdat ze de beste ter wereld willen zijn in paneelbouw en werken met korte lijnen. Komen we bijvoorbeeld op technisch vlak of op het gebied van de supply chain iets tegen dat beter kan, dan pakken ze dat direct op.” “We zijn transparant en voeden elkaar over wat er nodig is om de supplychain- en productieprocessen nog beter te laten verlopen”, vult Actemiums accountmanager Frank van der Heijden aan. “Xander en ik houden van beide kanten het overzicht. Maar de engineers van beide kanten hebben rechtstreeks contact om zaken te bespreken of af te stemmen.”

Actemium is jouw strategische partner in
manufacturing & assembly

Als ontwikkelaar wil je vol zelfvertrouwen van idee naar product. Dan is het ideaal om je productie te kunnen uitbesteden aan je technische evenknie. Een betrouwbare partner die alles in huis heeft om jou te ondersteunen op weg naar flexibiliteit, lagere kosten en continue kwaliteitsbewaking. Actemium bied je deze wendbaarheid. Wij engineeren en assembleren besturingsinstallaties, verdeelinstallaties en elektronicamodules op het allerhoogste niveau.

Supply chain die meebeweegt 

“De eerste kasten hebben we geleverd”, gaat Frank verder. “Geleidelijk nemen we nu ons aandeel in de productie over. Daarbij is onze supply chain erop gericht dat we flexibel kunnen meebewegen met Sparck: opschalen als hun vraag toeneemt en afschalen als de behoefte lager is. Om zo effectief mogelijk te produceren, denken we ook mee over de beste inrichting van de besturingskasten. We werken in ProPanel de 3D-opzet uit en sturen vanuit dit pakket de machines voor de mechanische bewerkingen en de draadboomconfectie aan. Dankzij deze technieken kunnen we zo efficiënt mogelijk produceren.”

Actemium is onderdeel van een groot internationaal netwerk en daarom een ideale partner om in het buitenland een supply chain op te zetten

Xander Hoekstra, inkoopmanager

Partner met een interessant netwerk

Ook met het oog op de toekomst koos Sparck voor Actemium. Xander licht toe: “Europa en de Verenigde Staten zijn belangrijke afzetmarkten voor ons. Maar ook in Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea en Japan verkopen we steeds meer. Het zou zomaar kunnen dat produceren in de VS of Azië interessant wordt. Omdat Actemium onderdeel is van een groot internationaal netwerk, kunnen zij bij zo’n productieopzet een belangrijke rol spelen.”

Projectdetails

Integraties
Het flexibel produceren van industriële schakelkasten naar behoefte van de klant en in overeenstemming met de UL508A-richtlijnen.

Sparck Technologies
Sparck Technologies is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van automatische verpakkingsmachines. De slimme inpaksystemen maken gebruik van 3D-scantechnologie om de
afmetingen van online bestellingen vast te stellen, waarna ze een op maat gemaakte doos maken
en om het product heen plaatsen

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.