Home Segmenten Chemie Over Chemie
MET VEILIGHEID ALS ABSOLUTE PRIORITEIT!
Over Chemie

Actemium adviseert over, ontwerpt, bouwt én onderhoudt technische installaties in onder andere de chemische industrie.

Veilige én toekomstbestendige chemische productieomgeving

Ooit stilgestaan bij je groeipotentie? Chemische processen zijn complex en juist daarom is er veel ruimte om je productieomgeving te versterken. Door zaken te automatiseren, is de afhankelijkheid van operators (lees: menselijke fouten) bijvoorbeeld minder. De productieomgeving is er meteen ook veiliger op. En zo hebben we nog veel meer praktische oplossingen in huis. Uiterst zorgvuldig vergroten we op de lange termijn je technische souplesse.

Veiligheid boven alles

De uitdagingen binnen de chemische sector zijn groot: de BRZO-richtlijnen zijn aangescherpt en de controle op handhaving is streng. Het vergroten van procesveiligheid is vaak de reden dat je bij ons aanklopt. Al snel ondervinden we dat er een zee van ruimte ligt om je omgeving te optimaliseren. Denk aan oplossingen op het gebied van automatisering, mechanisatie en energie-efficiëntie.

Actemium Engineert om te bouwen

Actemium is in een breed technisch spectrum gespecialiseerd. Je kunt bij ons terecht voor advies, het ontwerpen, bouwen en onderhouden van industriële processen. Opvallend is dat steeds meer chemiebedrijven in een vroeg stadium bij ons aankloppen. Het onderscheid met andere ingenieursbureaus? Wij engineeren om te bouwen, zijn altijd bezig om de link te leggen met je praktische omgeving, capaciteit en wensen.

Ideeën uitwisselen
Nieuwsgierig naar specifieke oplossingen binnen je productieomgeving?
Onze clientmanagers denken graag met je mee.

Veelzijdige EPC contractor

De chemische industrie is en blijft complex. Daarom is het belangrijk dat je een partner kiest met ervaring. Zo weten wij hoe we de door jou opgegeven toevoegingen in de juiste dosering op de juiste plek in het productieproces moeten krijgen. Overigens zijn we meer partner dan leverancier. Openheid en transparantie zijn de basis van onze partnerships. We lopen niet weg als het moeilijk wordt. Dat is meteen de reden waarom onze klanten ons vaak als EPC-contractor inschakelen.

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Stel je vraag via het formulier of neem contact op met een van onze experts

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.