Home Segmenten Food Industriële Automatisering
Food
Industriële Automatisering

Wilt u in beeld krijgen waar uw fabrieksautomatisering over tien jaar staat? Of wilt u wellicht een papierloze plant? Is het tijd om over te stappen naar nieuwe technologie of een ander besturingssysteem? En hoe pakt u dat aan? Actemium denkt en doet mee. We bieden advisering over een aanpak en schrijven de eventuele specificaties.

Waar staat jouw fabrieksautomatisering over tien jaar? En nog een aantal belangrijke vragen die je jezelf stelt:

  • Wil je een papierloze plant?
  • Is het hoog tijd om over te stappen naar nieuwe technologie of een ander besturingssysteem?
  • Hoe pak je dat aan?

Automatisering vervindt

Een goed contact tussen de betrokken afdelingen en tussen de systemen is  noodzakelijk. Tijdens de realisatie van een project zorgen wij voor die juiste verbinding. Je kunt de volledige automatisering aan ons overlaten. Als ervaren software engineers weten we vanzelfsprekend alles van PLC, SCADA, DCS en de volledige MES/MOMS-laag (Manufacturing Executive System) en (Manufacturing Operations Management System) tot en met de actieve koppeling met het ERP-systeem. En natuurlijk zijn wij pas tevreden als jij tevreden bent, dat alles naar tevredenheid is getest en in bedrijf is gesteld. Bovendien nemen we, als dat nodig is, na het project het onderhoud voor onze rekening. Volgens de op jouw situatie afgestemde aanpak.

Industriële elektrotechnische installaties
Elektrotechniek in de voedselindustrie is de basis van efficiënt werkende installaties en systemen.

Elektronische installaties

Naast de automatisering wil je een betrouwbare partner die elektrotechnische installaties realiseert. Want de productie mag niet verstoord worden of zelfs stil komen te liggen. De installatiemonteurs van Actemium implementeren en optimaliseren elektrotechnische en besturingsinstallaties, zoals:

  • het bekabelen van machines en productielijnen;
  • het aanleggen van krachtstroominstallaties;
  • het aansluiten van besturingssystemen;
  • het aanleggen van camera-installaties;
  • het verzorgen van NEN-3140 inspecties;
  • het keuren van gereedschap;
  • het ondersteunen van de technische dienst.

We kennen alle ins en outs van de installatietechnieken en methodes in de voedingsmiddelenindustrie.

Normen en validatie

Vanuit het hele land bedienen we onze klanten met een totale aanpak op het gebied van industriële automatisering. We zijn ook gemachtigd om NEN3140-inspecties uit te voeren en in het kader van explosieveiligheid zijn we ATEX-gecertificeerd. Bovendien kunnen we het volledige Commissioning- en Validatieproces oppakken. Op het gebied van hygiëne werken we volgens de HACCP – en EHEDG -normering.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Neem contact op met een van onze experts.