PCS7 IS HET GEÏNTEGREERDE BESTURINGSSYSTEEM VAN SIEMENS VOOR TOEPASSINGEN IN DE (PROCES)INDUSTRIE.

Advies

Actemium biedt verschillende adviesdiensten op het gebied van PCS7-systemen.

Adviesdiensten

De volgende adviesdiensten op het gebied van PCS7-systemen biedt Actemium:

  • Onderzoek eisen en wensen van gebruikers voor proces automatisering.
  • Opstellen van User Requirements Specificaties (URS) voor een (PCS7) systeem.
  • Opstellen van Functionele Specificaties voor vertaling proces naar een (PCS7) systeem.
  • Onderzoek naar koppeling van PCS7 systemen met ERP systemen.
  • Opstellen migratie plan verouderde systemen.
  • Opstellen van budgetten voor uitvoering migraties.

Voor migratie van systemen dient men specifieke kennis te hebben van de oude systemen, nieuwe systemen en het migratie traject dat uitgevoerd dient te worden. Actemium biedt deze kennis voor vele systemen.

Migratie naar een nieuwe PCS7 versie (upgrade)

Jouw huidige PCS7 systeem versie 8.0 of ouder draait op Windows 2008 en Windows 7 versies die inmiddels niet meer worden ondersteund en waarvoor vervangende PC hardware ook niet meer te krijgen is. Hierdoor ontstaat een bedrijfsrisico.

Actemium kan het besturingssysteem van jouw huidige PCS7 versie upgraden naar versie 9.0 SP2 (Windows 2016/Windows 10). Binnenkort is ook PCS7 versie 9.1 beschikbaar (Windows 2019/Windows 10). Ook virtualisatie van jouw systeem kan het beheer van jouw IT infrastructuur vereenvoudigen en daarmee kosten besparen.

Actemium kan jou adviseren en helpen een migratieplan op te stellen waarin bepaald word wat de impact voor jouw bedrijf is van een dergelijke upgrade.

Migratie oude DCS systemen

Siemens biedt als één van de weinige leveranciers een duidelijke migratie strategie. Migratietools worden namelijk als standaard product vanuit de catalogus geleverd, aangevuld met dienstverlening waar nodig. Vanzelfsprekend voor eigen producten zoals Teleperm M, Apacs en TI, maar ook voor oudere versies van andere leveranciers. De database conversietool is in staat iedere gestructureerde DCS omgeving om te zetten naar PCS 7. Migreren kan op ieder niveau van jouw automatisering. Zo kun je alleen de visualisatielaag migreren en koppelen en aan bestaande controllers en IO. Tevens is het mogelijk controllers en IO te migreren en via contra stekkers rechtstreeks op jouw bestaande instrumentatie aan te sluiten. Er is ervaring met diverse migraties van verschillende merken.

Neem contact op met onze Experts voor meer informatie over SIMATIC PCS7
Bart Verburg
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 54 38 48 62
Voor algemene vragen kun je ook gebruik maken van onderstaand contactformulier