PCS7 is het geïntegreerde besturingssysteem van Siemens voor toepassingen in de (proces)industrie

Edulab

Techniek van morgen beschikbaar stellen aan studenten en deze techniek up to date houden. Een proeftuin voor studenten met echte machines zoals ze ook in fabrieken staan. Op het snijvlak van innovatie bezig kunnen zijn met techniek. Dat is het Edulab bij Actemium in Veghel.

Een echte procesinstallatie

Op initiatief van Actemium is samen met diverse sponsoren uit het bedrijfsleven een volwaardige procesinstallatie met onder andere een reactor, twee buffervaten, verwarming en drukregeling gerealiseerd.

Deze installatie kan door diverse besturingssystemen worden aangestuurd waaronder een Siemens PCS7-systeem met Simatic Batch module. Deze installatie wordt ter beschikking gesteld aan diverse (technische) scholen en is mede door studenten ontworpen en gebouwd waarbij steeds uitbreidingen als stage of afstudeeropdracht worden uitgevoerd.

Deze installatie wordt ook gebruikt voor het geven van praktijkgerichte PCS7-trainingen aan bedrijven en kan worden gebruikt om diverse DCS-platformen met elkaar te vergelijken.

Procescel Edulab

Edulab: Dè technische proeftuin voor jong en oud
Het Edulab is speciaal ingericht voor technici in de dop. Je vindt er machines en opstellingen, zoals ze in de fabrieken van grote Nederlandse bedrijven ook staan. De begeleiding en coaching is in handen van ervaren technici die technisch talent vooruit willen helpen en concreet laten zien wat techniek zo leuk maakt.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.