Jeroen de Jong, Supervisor Gasdetectie bij Actemium:

“We hebben in 30 jaar brede en diepe expertise in gasdetectie opgebouwd”

Maintenance tag corner

Binnen het brede programma aan industriële dienstverlening heeft Actemium vele specialismes ontwikkeld. De diensten voor on-line analysers en gasdetectie - voor met name de chemie en petrochemie - zijn daar goede voorbeelden van. Jeroen de Jong, Supervisor Gasdetectie bij Actemium, vertelt waarom de industrie een beroep doet op het specialisme gasdetectie en wat Actemium op dit gebied te bieden heeft.

Gasdetectie is essentieel voor een veilige en goede bedrijfsvoering

“Installaties zijn door allerlei technische ontwikkelingen de afgelopen jaren steeds complexer geworden. Daarom zijn bedrijven gasdetectie gaan uitbesteden, daardoor kunnen ze zich beter concentreren op hun kernprocessen. Want deze ondernemingen realiseren zich heel goed dat gasdetectie geen bijzaak is. Het is essentieel voor een veilige en goede bedrijfsvoering. Immers, een installatie moet veilig zijn, voor de mensen die er werken, de omgeving maar ook voor het optimaal functioneren van de installatie. En ook de wet- en regelgeving vereist dit”, vertelt Jeroen de Jong.

In gasdetectie komen elektrotechniek, chemie, mechanica, IT en regelgeving samen

Net zoals industriële installaties complexer werden, werd ook de techniek rond gasdetectie complexer en veelzijdiger. Jeroen de Jong: “In gasdetectie komen meerdere disciplines samen: elektrotechniek, chemie, mechanica, IT en regelgeving. Om deze goed te combineren en toe te passen, leiden we onze gasdetectie-technici zelf op. Daarbij wordt gebruikt gemaakt en voortgebouwd op de meer dan dertigjarige ervaring die we op dit gebied hebben. Ook trainen we op verzoek de operators van de klant.”

De actuele status via een real-time maintenance dashbord

Voor audits, compliance en de bedrijfsvoering is het een absolute noodzaak dat bedrijven hun data op orde hebben. “Daarom hebben we op basis van Kizeo software een applicatie ontwikkeld waarmee de data van gas-detectoren voor opdrachtgevers direct beschikbaar is en gebruikt kan worden voor audits. Ook kan de klant via een real-time maintenance dashbord zien wat de actuele status is van het door ons uitgevoerde onderhoud”, zegt Jeroen de Jong.

Onderhoud van gaskoppen en portable gasmeters, merk- en leverancier-onafhankelijk

“Onze gasdetectie-expertise hebben we de afgelopen decennia opgebouwd in lang lopende relaties met opdrachtgevers in de chemie en petrochemie, zoals DOW, Trinseo, Eon en bijvoorbeeld Maschem. Op tientallen locaties onderhouden we duizenden stationaire gaskoppen en portable gasmeters, merk- en leverancier-onafhankelijk.”

Vertrouwen op expertise, flexibiliteit en inzet

“Dit onderhoud zetten we op en voeren we uit na een nauwgezette inventarisatie van de wensen en behoeftes van de klant. Dit doen we doorgaans op basis van gespecificeerde preventieve onderhoudscontracten. Opdrachtgevers kunnen vertrouwen op onze brede en diepe expertise op het gebied van gasdetectie. Maar ook op de flexibiliteit en inzet van onze  gasdetectie-technici”, besluit Jeroen de Jong.

Meer weten over de analyse mogelijkheden van Actemium? 

Jordy Walraven
Business Unit Manager - Goes
[javascript protected email address]
+31 (0)6 11 30 80 82