Home Chemical Industry Klantverhalen Vervanging van besturingssysteem van ondergronds tankpark bij DSM in Waalwijk
"We roepen hier vaak dat Actemium onze installaties nog beter kent dan wijzelf. Het is een netwerk van vakmensen waar we graag én vaak een beroep op doen.”

Vervanging van besturingssysteem van ondergronds tankpark bij DSM in Waalwijk

Chemie tag corner

De vervanging van besturingssystemen is altijd spannend. “Als het productieproces onverhoopt stil komt te liggen, hebben we een groot probleem. Daarom kiezen wij voor kwaliteit. Actemium bewijst zich keer op keer als een gedreven club specialisten”, stelt de projectmanager bij DSM Coating Resins. Actemium begeleidde de vervanging van het besturingssysteem van een ondergronds tankpark bij DSM in Waalwijk.

Partner voor engineering services

Daar waar DSM eerst zelf de projectengineering verzorgde, heeft het bedrijf nu een raamcontract met Actemium afgesloten voor engineering services voor met name E&I en process control-zaken. “Actemium begeleidt voor ons het complete traject. Van advies en engineering tot en met de uitvoering en onderhoud. Voor ons geen moeilijke keuze om deze taak met veel verantwoordelijkheid uit handen te geven, omdat we al vanaf 1990 met Actemium samenwerken als het onze besturingssytemen aangaat.”

Tijdens de vervanging geen veiligheidsissues en onze plant bleef doordraaien.

DSM, een groot en complex project

De vervanging van het besturingssyteem van het ondergrondse tankpark van DSM is alweer een tijdje afgerond. “Voor ons een mooi moment om terug te blikken. Het nieuwe systeem draait uitstekend, de implementatie verliep voorspoedig en we kregen in het voortraject een goed ombouwplan overhandigd. We hebben tijdens de vervanging geen veiligheidsissues gehad en onze plant bleef doordraaien. Gezien de grootte en complexiteit van het project een uitstekend resultaat.”


Een netwerk van vakmensen waar we graag én vaak een beroep op doen.

Een netwerk dat werkt

“DSM stelt hoge eisen aan projectengineering. En die eisen moeten wel waargemaakt worden door de engineers van Actemium. Wat mij zo aanspreekt, is dat ze doen was ze beloven. Ze denken met ons mee en zijn 24/7 bereikbaar. We roepen hier vaak dat Actemium onze installaties nog beter kent dan wijzelf. Zo’n opmerking geeft aan hoe we tegen Actemium aankijken; een netwerk van vakmensen waar we graag én vaak een beroep op doen.”

Over DSM Coatings Resins

DSM Coating Resins B.V. is wereldwijd actief en produceert hoogwaardige harsen voor een breed scala aan coatings voor hout, metaal- en kunststoffen, lijmen en kunststoffen. De locaties in Waalwijk, Zwolle, Shanghai en het Amerikaanse Wilmington (MA) vormen samen het mondiale centrum voor onderzoek en ontwikkeling.

Is uw besturingssysteem ook aan vervanging toe?

Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier uw vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u uw akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.