Home Data Analytics Klantverhalen TrendMiner: op weg naar een gouden batch
in vroege stadia van de batchcyclus corrigerende maatregelen nemen
TrendMiner: op weg naar een gouden batch
Data Analytics tag corner TrendMinder tag corner

Kwalitatieve producten, snel en binnen de specificaties geproduceerd. Dat is waar iedere producent naar streeft. TrendMiner helpt je tijdens de duur van een batchcyclus tijdig bij te sturen, waardoor iedere batch een gouden batch wordt!

Het is voor operators en procestechnologen vaak moeilijk om tijdens de productie van een batch te beoordelen of de batchrun zal eindigen met een hoge kwaliteit, binnen de gewenste tijd en specificaties. Om het risico op afkeur te beperken, bouwen ze wel eens buffers in.

Dure zekerheid!

Een voorbeeld: het product dat je maakt moet minimaal 80% van een bepaald duur ingrediënt bevatten om goedgekeurd te kunnen worden. Zo heeft je klant het nu eenmaal vastgelegd in de specificaties. Je zou dit percentage altijd exact willen bereiken, maar dat lukt niet. Voor de zekerheid ga je uit van een gehalte van 82%. Zo voorkom je dat je product te weinig van dit ingrediënt bevat en je batches moet vernietigen. Heb je je wel eens afgevraagd hoeveel dit kost?

Vingerafdrukken maken

TrendMiner helpt je veel dichter op je specificaties te zitten. Je kunt in deze tool je tien beste batches, inclusief de bijbehorende procesparameters, vastleggen als een gouden vingerafdruk. In jouw geval dus de batches met een gehalte van 80% van dit dure ingrediënt. Vervolgens kun je de procesparameters van lopende batchruns laten vergelijken met die van de vingerafdruk. Bij afwijkingen krijgen je operators en procestechnologen automatisch een alert, waardoor ze tijdig kunnen bijsturen om het proces alsnog optimaal te laten eindigen.

Jouw voordeel? Je kunt veel eerder, zelfs in vroege stadia van de batchcyclus, corrigerende maatregelen nemen. Waardoor je veel consistenter produceert, je OEE verbetert en kosten bespaart.

Weten of TrendMiner ook voor jou werkt?

En wil je dat in de praktijk zien met je eigen dataset? Vraag een gratis demo met je eigen dataset aan en onze expert neemt contact met je op.

Meer weten over de gouden batch en TrendMiner?
Neem contact op met onze experts voor meer informatie over TrendMiner en een demo met je eigen demo dataset.
Frits de Raad
Business Unit Manager en Principal Data Analytics - Actemium Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 53 90 60 50