Home Data Analytics Klantverhalen Industriële analyse maakt CP Kelco klaar voor de toekomst
"TrendMiner gaf oms meer inzicht in onze operationele prestaties."
Industriële analyse maakt CP Kelco klaar voor de toekomst
Data Analytics tag corner TrendMinder tag corner

Dankzij meer inzicht in hun operationele prestaties, via self service analytics, kon CP Kelco procesafwijkingen verminderen. Resultaat: een mogelijke jaarlijkse besparing van ruim 1 miljoen dollar. Lees er alles over!

CP KELCO, onderdeel van J.M. Huber Corporation, is toonaangevend producent van gespecialiseerde hydrocolloïden, met kantoren en faciliteiten over de hele wereld. In dit klantverhaal vertelt Norman Ridgley, Senior Manager Operational Excellence bij CP Kelco, hoe TrendMiner’s self service industriële analyses – naast OSIsoft PI – hun productiefaciliteit meer inzicht geeft in hun operationele prestaties.

TrendMiner ontpopte zich als een belangrijke onder- steuningstool om CP Kelco te helpen bij het opsporen van afwijkingen in hun productieproces.

Door TrendMiner naast OSIsoft PI te implementeren, werd het analyseren en monitoren van hun productie- proces veel makkelijker. Aan de hand van diverse analytische use cases kon CP Kelco het gebruik van grondstoffen terugdringen, energiebesparingen doorvoeren en efficiënter produceren met een betere kwaliteitscontrole. Dat leidde uiteindelijk tot een potentiële jaarlijkse besparing van 1 miljoen dollar.

Industriële analyse maakt CP Kelco klaar voor de toekomst

Het traject: Verbetering van doorvoer, kwaliteit en bedrijfskosten

CP Kelco is toonaangevend producent van speciale hydrocolloïden, die in zeer uiteenlopende producten worden gebruikt als verdikkingsmiddel of stabilisator op waterbasis. CP Kelco biedt een uitgebreid assortiment gespecialiseerde hydrocolloïdoplossingen en benut haar capaciteiten om concepten en ideeën om te zetten in tastbare producten voor tal van toepassingen.

Norman Ridgley, Senior Manager Operational Excellence, zocht naar een manier om de fabrieksdata efficiënter te gebruiken. Meer inzicht in hun gegevens zou CP Kelco helpen om doorvoer en kwaliteit te verbeteren en tegelijk de bedrijfskosten te beperken. Met het oog daarop wilde Ridgley geavanceerde data-analysetools inzetten, die met andere gegevensbronnen op alle sites konden worden samengevoegd.

De eerste stappen in de exploitatie van de data-assets, vastgelegd in hun OSIsoft PI operational intelligence systeem, werden gezet door de vakexperts op de Okmulgee-locatie in de VS. Ze kozen voor TrendMiner als self service industriële analyseoplossing om de operationele prestaties te analyseren en te monitoren. Dankzij het open karakter van het OSIsoft PI-systeem was er, om met TrendMiner te kunnen gaan werken, geen datamigratie nodig. Op basis van de plug&play-architectuur, de resultaten en het enthousiasme van de gebruikers besloot CP Kelco het gebruik van TrendMiner te verbreden.

Whitepaper: Key Capabilities

Wil je controle over jouw bedrijfsresultaten en je operational excellence verbeteren met self service analytics?

Met TrendMiner kunnen procesingenieurs en operators eenvoudig trends zoeken en hun procesgegevens direct toetsen – zonder hulp van een datawetenschapper. Ontdek hoe je de prestaties van jouw batch-, sorteer- en continu-installaties kunt analyseren, bewaken en voorspellen met software die eenvoudig te leren en gebruiksvriendelijker is.

trendminer whitepaper mockup

De uitdaging: Optimaal gebruik van operationele gegevens

Tijdens een interne, internationale meeting van belangrijke vertegenwoordigers van elke locatie, kwam het thema van verbetering van de operationele prestaties via geavanceerde dataanalyse aan de orde. Op dat moment werkten alle CP Kelco-locaties met elementaire OSIsoft PI-systemen, waarmee ruwe gegevens werden verzameld. Zonder enige afstemming in de systeemconfiguratie kon CP Kelco echter niet optimaal gebruikmaken van het potentieel van de sensorgegevens die in het OSIsoft PI-systeem waren opgeslagen.

Industriële analyse maakt CP Kelco klaar voor de toekomst

Na de interne, internationale meeting op het hoofdkantoor besloot CP Kelco om, teneinde hun tijdreeksgegevens meer waarde te geven, de volgende acties te ondernemen:

 1. Gegevensrelaties creëren op proces- en batchniveau
  Om optimaal gebruik te maken van de gegevens die al beschikbaar waren in de PI-systemen, besloot Ridgley OSIsoft Asset Framework (AF) te gebruiken om asset-gerelateerde procesanalyses makkelijker te maken middels analyses, gebeurtenissen en meldingen. “Bovendien zochten we naar de beste manier om de gegevens te analyseren en er conclusies uit te trekken,” legt Ridgley uit. “TrendMiner bleek de belangrijkste ondersteunings- tool te zijn bij het snel ophalen en analyseren van gegevens. De self service-analyses van TrendMiner hielpen ons de gegevensrelaties te creëren, waarmee wij de informatie konden koppelen en afwijkingen binnen ons proces konden opsporen.”
 2. Tools identificeren voor visualisatie, trending en analyse
  Een andere absolute prioriteit was het definiëren van de juiste big data-tools voor verder inzicht in de gegevens. “Nadat we de juiste gegevensrelaties hadden gecreëerd, begonnen we met het definiëren van big data-analyse- tools, zodat we konden beginnen met visualisatie, trending en verdere analyse van de gegevens,” legt Ridgley uit. In aansluiting op dat doel besloten Ridgley en zijn team TrendMiner te gebruiken voor de analyse van proces- gegevens, om hun berekeningen te valideren, potentiële KPI’s te bekijken, de prestaties van individuele tanks te volgen en batchafwijkingen te markeren.

Oplossingen: Meer inzicht in operationele prestaties met self service analyses

TrendMiner’s self service industriële analyses vormden voor CP Kelco een belangrijke ondersteuningstool bij het vinden van afwijkingen binnen hun processen. Dankzij de implementatie van TrendMiner krijgt de productie- faciliteit van CP Kelco makkelijker meer inzicht in hun operationele prestaties en ontdekt men sneller waar dringend verbetering nodig is.

“TrendMiner gaf ons de
functionaliteit en bruikbaarheid
die we nodig hadden.
Het is zeer menugestuurd
en laat zich eenvoudig
oppakken door technici.”

 1. Meer inzicht in operationele prestaties

  TrendMiner hielp CP Kelco bij het visualiseren van hun time series data en daaruit conclusies te trekken. Het hielp hen om zonder complexe datamodellerings- technieken een root-cause analyse uit te voeren om na te gaan wat de oorzaak is van afwijkingen tegen- over de beste operationele prestaties. TrendMiner biedt diverse mogelijkheden, waaronder Overlays (meerdere tijdsperioden met vergelijkbare patronen in procesgedrag) voor het vaststellen en analyseren van operationele afwijkingen en het uitvoeren van batchcontroles om te achterhalen wat er aan de hand is. Aan de hand van die kennis kon CP Kelco met TrendMiner zogeheten Fingerprints creëren om de afwijkingen in hun processen te monitoren en verder te valideren, en om vast te stellen of deze afwijkingen zich al dan niet herhaalden.

 2. Analyseren op basis van uitzonderingen om alles makkelijker te maken

  Ridgley en zijn team kwamen tot de conclusie dat zij de meeste waarde zouden halen uit het analyseren van hun gegevens op basis van uitzonderingen. “We willen graag inzicht krijgen in de problemen die tijdens het proces ontstaan. Een normale werking helpt ons niet verder,” legt Ridgley uit.

  Het onderzoeken – met self service analyses – van alle situaties waarin van de standaard operationele werkwijze wordt afgeweken, helpt CP Kelco om wezenlijke verbeteringen door te voeren met de grootste impact op hun operationele prestaties.

 3. Organische groei van alle locaties bevorderen door successen te delen
  Ridgley is van plan het gebruik te stimuleren van geavanceerde industriële analyses binnen de organisatie. Om optimaal gebruik te kunnen maken van de gegevens, besloot het team om proces- ingenieurs een adequate training te geven. “In onze optiek moet dit binnen de onderneming gebeuren. Wij willen onze eigen expertise ontwikkelen over de wijze waarop wij TrendMiner toepassen,” legt hij uit.

Voordelen: Beter gegevensgebruik over de verschillende locaties en operationele efficiëntie

De implementatie van TrendMiner’s self service industriële analyses naast hun huidige OSIsoft PI-gegevens- systeem hielp CP Kelco om de onderneming te transformeren en al haar vestigingen klaar te maken voor de toekomst. Aan de hand van diverse analytische use cases kon CP Kelco het gebruik van grondstoffen terug- dringen, energiebesparingen doorvoeren en efficiënter produceren met een betere kwaliteitscontrole.

“TrendMiner was een belangrijk hulpmiddel bij het identificeren van afwijkingen binnen ons proces.”

TrendMiner wordt steeds vaker ingezet – elke dag opnieuw – om de verdere operationele doelstellingen te verwezenlijken.

Met TrendMiner boekt CP Kelco vooruitgang in het gebruik van procesgegevens op al hun locaties en verbetert het de operationele efficiëntie door proces- afwijkingen aanzienlijk te verminderen. In haar optimalisatieproject ligt CP Kelco keurig op koers: er ligt een jaarlijkse besparing van één miljoen dollar in het verschiet.

De mogelijkheden van TrendMiner om afwijkingen te identificeren in de processen van CP Kelco, helpen om:

 • na te gaan of afwijkingen zich herhalen en te bepalen in welke mate zij van invloed zijn
 • operationele afwijkingen in het batchcontrole- systeem vast te stellen aan de hand van Fingerprinting en Overlays
 • projecten voor kapitaalengineering te ondersteunen, om operationele problemen op te lossen

Hoe ziet een self service analyseproject met
TrendMiner eruit?

Het goed structureren van uw self service analyseproject is essentieel voor een succesvol resultaat en
het creëren van waarde voor het bedijf. Om te zorgen dat je alles uit jouw self service analyseproject haalt,
hanteren we bij TrendMiner steevast drie essentiële bouwstenen.

Wil je TrendMiner aan het werk zien?

We zijn benieuwd naar je volgende stap en denken er graag over mee!

Stel je vraag via het formulier of neem contact op met een van onze experts