Focus op machineveiligheid resulteert ook in betere productiecijfers

Machine Safety

Machineveiligheid is een wezenlijk onderdeel van iedere productievloer. En niet alleen omdat het een verplichting is. Een integrale veiligheidsbenadering heeft ook een positief effect op OEE en vermindert de ongeplande downtime. Kortom: wie machineveiligheid omarmt, voldoet aan de wetgeving én is meteen bezig om op een zeer verantwoorde manier het productieproces te optimaliseren.

Wat is precies het vraagstuk?

Wil je op basis van een RI&E van een onveilige situatie een veilige maken? Wil je de status van veiligheid van het bestaande machinepark in kaart brengen? Komt er een nieuwe productielijn en wil je veiligheid slim en effectief borgen? Wil je aantonen dat je werkomgeving veilig is? Wat je vraagstuk ook is; vanuit onze jarenlange ervaring zijn we uitstekend in staat om een optimale machineveiligheid te garanderen.

Wat houdt machineveiligheid in? 

Machines moeten veilig zijn; zowel elektrisch mechanisch, maar ook qua werkprocedures. Deze veiligheid moet tijdens dagelijks gebruik en onderhoud gewaarborgd zijn. Maar zelfs als je machineveiligheid en CE-markering binnen het proces verankerd hebt, ben je er niet. Individuele machines kunnen namelijk aan elkaar worden gekoppeld, een zogenaamd ‘samenstel van machines’. Het is belangrijk dat de veiligheid dan nog steeds intact is. Als system integrator zijn we als geen ander in staat om machineveiligheid tot in detail te borgen.

Dankbaar thema om in te investeren

Onze overtuiging? Machineveiligheid en productiviteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom is het ook zo’n dankbaar thema om mee aan de slag te gaan. Machines zijn de spil van het productieproces. Door machines en productieprocessen veilig in te richten, investeer je in een optimaal productieproces. Onze core business is het verbeteren van jouw industriële prestaties. Onze integrale veiligheidsoplossingen leiden meteen ook tot betere productiecijfers.

Meer weten over machineveiligheid? Of heb je vragen over industriële veiligheid? Neem voor meer informatie contact op met:

Peter Bos
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 53 99 60 97