Procesveiligheid staat gelijk aan bestaansrecht

Process Safety

Bedrijven die met gevaarlijke stoffen werken, moeten hun procesveiligheid optimaal regelen. De overheid kijkt met argusogen toe én geeft aan waar het veiliger moet. Hoe deze veiligheid uiteindelijk geborgd wordt, is je eigen verantwoordelijkheid. Hierin ondersteunen we je graag. We kijken tijdens de gehele levenscyclus waar procesmatig de risico’s zitten en hoe we ze kunnen beheersen. Dat doen we met de strengste Europese richtlijnen als norm.

Meer dan alleen voldoen aan BRZO

Wordt er met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen gewerkt, dan val je onder het Besluit Risico’s Zware Ongevallen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je industriële omgeving aan dat besluit voldoet? Actemium regelt al vele jaren de procesveiligheid voor grote bedrijven binnen de chemie, olie en gas. Onze meerwaarde? We hebben vergaande kennis van procesveiligheid én kennen de uitdagingen van industriële omgevingen als geen ander.

Wat houdt procesveiligheid in?

Procesveiligheid is een complexe aangelegenheid. Industriële processen grijpen immers in elkaar samen. Ze staan met elkaar in verbinding en hebben invloed op elkaar. Wil je procesveiligheid garanderen, dan zullen alle variabelen moeten worden meegenomen. Omdat we van huis uit veilige productieomgevingen ontwikkelen, bouwen en onderhouden, is het voor ons heel gemakkelijk om (bijvoorbeeld) vanuit overheidseisen je processen veilig in te richten.

Veilig én beter presterend

Zware ongevallen door in een productieomgeving onzorgvuldig te zijn, zijn simpelweg niet meer van deze tijd. Goed om te beseffen: door Actemium in te schakelen, investeer je niet alleen in procesveiligheid. Naast dat we veilige productieomgevingen opleveren, hebben we de kennis en technieken in huis om meteen ook je industriële prestaties te verbeteren.

Wil je meer weten over process safety? Of heb je vragen over industrial safety?
Neem voor meer informatie contact op met:

Bart Verburg
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 54 38 48 62