Home Pharmacy Klantverhalen Vaste partner voor ontwerp en realisatie van besturingsinstallaties voor de Sterigenics-fabrieken
“Naast ontwerp en realisatie van besturingskasten zorgen zij ook voor training.”

Vaste partner voor ontwerp en realisatie van besturingsinstallaties voor de Sterigenics-fabrieken

Farmacie tag corner

Sterigenics is een levensbelangrijke onderneming op het gebied van sterilisatie in de medische en foodsector. Alles wat bijvoorbeeld in een operatiekamer aanwezig is moet gesteriliseerd zijn. Dat gebeurd niet per product, maar in volledige pallets volgens een geautomatiseerd proces.

Sterilisatie om infecties te voorkomen

Alles dat men in een operatiekamer tegenkomt, moet gesteriliseerd zijn om infecties te voorkomen. Op elk product zitten namelijk levende micro-organismen en voor een veilige ingreep is het noodzakelijk dat deze gedood zijn. Dirk Verschueren, Project & Engineering director EMEA bij Sterigenics, licht het nader toe. “Vanzelfsprekend denken we dan aan de tools die chirurgen gebruiken, maar ook operatiedoeken, de operatiekleding, injectiespuiten en verpakkingen moeten vrij zijn van levende organismen, of denk bijvoorbeeld aan de pomp van een nierdialyseapparaat.”

Het volledige spectrum aan medical devices moet gesteriliseerd worden.

Sterigenics

Geautomatiseerd sterilisatieproces

Niet elke scalpel wordt apart gesteriliseerd. Met een hoge graad van automatisering worden er jaarlijks per fabriek 150.000 volledige pallets gesteriliseerd. “De pallets komen van de klant, worden voorgeconditioneerd in ons magazijn en gaan dan de sterilisatiekamer in. Hier volgt een specialistisch proces van vacumering en sterilisatie met ethyleen oxide. Dan naspoelen met stikstof en ontgassen.” Het is een zeer beknopte weergave van een geautomatiseerd proces waarbij Actemium als partner een zeer belangrijke rol speelt.

Vaste partner voor ontwerp en realisatie van besturingsinstallaties

Actemium is al sinds 2006 een vaste partner voor het ontwerp en de realisatie van besturingsinstallaties voor de Sterigenics fabrieken. Als adviseur en projectuitvoerder, maar ook met 24/7 servicecontracten voor fabrieken in Europa en één in China. “We hebben altijd goed overleg met Actemium, dus zij hebben een goed idee wat wij willen. Dan volgen de – zoals we dat noemen – ‘sleutel-op-de-deur-projecten’ waarbij Actemium zorgt voor hun kant van het project: ontwerp en realisatie van besturingskasten, bekabeling, software, service & onderhoud, maar ook training,” aldus Dirk Verschueren.


Het is een specialistisch geautomatiseerd proces waarbij Actemium een zeer belangrijke rol speelt.

(Internationale) samenwerking met lokale Actemium vestigingen

Niet alleen de samenwerking met Sterigenics overstijgt de landsgrenzen, ook onderling weten de Europese vestigingen van Actemium elkaar te vinden. Zo is voor een aantal Sterigenics fabrieken samengewerkt met lokale Actemium vestigingen in Duitsland en Frankrijk. “Voor ons is het centrale contactpunt echter Actemium Veghel. Daar zit de coördinerende rol voor al onze gezamenlijke projecten en de servicecontracten.”

Over Sterigenics

Sterigenics is een levensbelangrijke onderneming op het gebied van sterilisatie in de medische en food sector. Ruim 50 jaar levert Sterigenics veiligere, slimmere en meer productieve sterilisatieoplossingen aan haar klanten door gebruik te maken van Ethyleen Oxide (EO), gammastraling, elektronenstraling en X-ray. Met name Ethyleen Oxide sterilisatie is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsactiviteiten. Bij ruim de helft van de veertigtal fabrieken van Sterigenics is dat de wijze waarop het brede spectrum aan medical devices gesteriliseerd wordt.

Ook een besturingsinstallatie laten ontwerpen en realiseren?

Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier uw vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u uw akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.