Home Solutions & Services Gamp V-model Functional en technical design specificatie
Kwaliteit is de enige standaard!

Functional en technical design specificatie

De Functional Design Specification (FDS) beschrijft de functionele vereisten van het systeem. Het functional design (functionele ontwerp) is een globale weergave van het geheel van capaciteiten van het systeem.

Functional- en technical design

Het functional design omvat een gedetailleerde beschrijving van de manier waarop het systeem voldoet aan alle gebruikerseisen. Het functionele ontwerp gaat dieper in op de details van het systeemontwerp. Actemium voorziet de gebruiker van gegevens van technische oplossingen en kosten van de voorgestelde systemen.

Alle functionele aspecten van het systeem moeten beschreven zijn en geaccepteerd zijn, voordat de FDS compleet is. Na goedkeuring vormt de FDS de basis voor het systeemontwerp. Omdat het FDS de scope van het project vastlegt, dient dit document formeel door de gebruiker te worden goedgekeurd.

Technical design

Nadat het functional design of FDS is goedgekeurd, start Actemium met de fase waarin het technical design (technisch ontwerp) wordt geformuleerd. Het technische ontwerp kan gesplitst worden in de Hardware Design Specification (HDS) en de Software Design Specification (SDS).

Dit technisch ontwerp bevat een beschrijving van de manier waarop de gespecificeerde functionaliteiten uit de FDS in technische oplossingen gerealiseerd worden. De HDS beschrijft in detail hoe de toegepaste hardwarecomponenten worden ingericht. Voorbeelden van typische onderdelen van het HDS zijn elektrische tekeningpakketten en I/O-lijsten.

Het SDS beschrijft gedetailleerd hoe de software is gestructureerd. Onderdelen van het SDS zijn onder andere de programmastructuur, interfaces, functieblokbeschrijvingen, data types en datamodellen.

Meer weten of advies?

Neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de verschillende fasen van het V-model en denken graag met je mee over jouw GAMP-vraagstukken.

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.