Home Solutions & Services Gamp V-model User requirements analyse
Kwaliteit is de enige standaard!

User requirements analyse

De user requirements analyse is de eerste stap tijdens het specificatie proces. De ‘vereisten’ van systeem worden verzameld door het analyseren van de wensen van de gebruikers. Het analyseren van de gebruikersbehoeften gebeurt door middel van observatie, interviews of demo’s. Op deze manier levert de gebruiker zijn/haar input voor het document genaamd User Requirements Specification (URS).

User requirements specification

Na het analyseren van de gebruikersbehoeften, bekijkt de leverancier welke mogelijkheden er zijn en welke technische oplossingen toegepast kunnen worden. Tijdens deze fase beschrijft de gebruiker de eisen en randvoorwaarden van het nieuwe systeem.  In overeenstemming met de gebruikers stelt Actemium de systeemvereisten en gewenste output van het systeem vast. Dit document beschrijft zowel de functionele als specifieke eisen aan het systeem, zoals de gebruiker deze wenst. Ook beschrijft dit document de interface, performance, data en systeemveiligheid.
De functionele eisen bevatten onder andere berekeningen, technische details, data en processen. Deze beschrijvingen geven weer wat een systeem dient op te leveren.

Richtlijn voor de ontwikkeling van het systeem

Nadat de vereisten zijn vastgelegd in het User Requirements Specification-document, controleert de gebruiker nauwkeurig of alle systeemvereisten zijn geformuleerd. Het document dient als richtlijn voor het ontwikkelen van het systeem.

De specificatie van de gebruiksvereisten geeft een indicatie van het gehele project op hoog niveau. Dit document bevat een schatting van de kosten, risico’s en invloeden, gewenste capaciteit, resultaat, tijdplanning, locaties, materialen en werk. Ook bevat het document een aantal geschetste risico’s waarvan het succes van het project afhangt. Hierna volgt de tweede stap in het specificatie proces; het functioneel- en technisch ontwerpen.

Meer weten of advies?

Neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de verschillende fasen van het V-model en denken graag met je mee over jouw GAMP-vraagstukken.

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.