Home Solutions & Services Gamp V-model Industriële automatisering
Kwaliteit is de enige standaard!

Industriële automatisering

Op basis van de eerder vastgelegde functionele- en technische specificaties, bouwt en ontwikkelt Actemium in deze fase van het V-model, de hard- en software van het gewenste systeem.

Proces- en industriële automatisering

Industriële automatisering wordt veelal toegepast in de procesindustrie om bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Door de ontwikkelingen in elektronica en computertechnologie passen bedrijven steeds meer automatisering toe. Actemium adviseert over, ontwerpt, bouwt en onderhoudt automatiseringsoplossingen voor gebruikers om zo efficiënt mogelijk te produceren.

Na het adviseren en ontwerpen, bouwt Actemium het complete systeem, bestaande uit hardware en software. Actemium zorgt ervoor dat systemen en machines vrijwel volledig zelfstandig draaien. Dit wordt ook wel procesautomatisering genoemd of procesbesturing en wordt zowel gebruikt voor volcontinue productieprocessen als batchprocessen.

Besturingssystemen

Bij industriële automatisering bestuurt een besturingssysteem de productielijn of machine. Een onderdeel van een besturingssysteem is de Programmable Logic Controller (PLC). In plaats van de werknemers, bestuurt het PLC-systeem de machine. Actemium bouwt PLC-systemen en beheert de data die afkomstig is uit deze systemen.

Vaak worden de PLC-systemen gekoppeld aan Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) systemen. Dit zijn PC-systemen met speciale software voor de visualisatie en bediening van het besturingssysteem door de operator.

Actemium kan de gegevens die gegenereerd worden uit besturingssystemen gebruiken om productieprocessen te optimaliseren. Hiervoor worden vaak Manufacturing Information Systems (MIS) gebruikt. Een dergelijk MIS kan de gebruiker helpen om gegevens op kwaliteit en kwantiteit te beoordelen. Zo kan Actemium jou helpen de effectiviteit en efficiency van elk productieproces te vergroten.

Meer weten of advies?

Neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over de verschillende fasen van het V-model en denken graag met je mee over jouw GAMP-vraagstukken.

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.