Home Maintenance Klantverhalen Actemium zet via Kizeo Forms omvangrijk Zeeuws onderwijsproject digitaal op rails
Actemium zet via Kizeo Forms omvangrijk Zeeuws onderwijsproject digitaal op rails
Maintenance tag corner

Het doel van project Sterk Techniek Onderwijs Zeeland (STOZ) is duidelijk: de komende vier jaar wordt alles op alles gezet om het Zeeuwse techniekonderwijs te versterken. Hier is ruim 9,6 miljoen voor uitgetrokken. Logisch dus dat programmamanager Mabri Fennema op een efficiënte manier grip wil houden op alle ontwikkelingen. Dankzij Actemium én Kizeo Forms is het traject in een vroeg stadium gedigitaliseerd.  

In Zeeland wordt van 2020 tot en met 2023 hard gewerkt aan de verbetering en de verbreding van het technisch vmbo-onderwijs. Mabri Fennema is als programmamanager aangesteld: “Het gaat om een omvangrijk traject waar veel geld mee gemoeid is en waar veel partijen en mensen uit het onderwijs en het bedrijfsleven bij betrokken zijn. Aangezien ik niet op ieder moment van alle details op de hoogte kan zijn, is het voor mij prioriteit om de beschikking te hebben over een handige digitale tool waarmee we de voortgang bewaken, monitoren en visualiseren. Kortom: ik wil de stuurgroep STOZ voortdurend op de hoogte houden van de ontwikkelingen.”

De tijd van digitaliseren

Er komt de komende jaren binnen het project veel waardevolle data boven water. “Mijn uitgangspunt was dat projectleiders heel gemakkelijk hun informatie moeten kunnen invoeren op hun computer, tablet of telefoon. Zelf wil ik helder kunnen communiceren richting de subsidieverstrekker/overheid, stuurgroep en de penvoerder. Ik had dus een handige tool nodig. Via het netwerk van samenwerkingspartner het Huis van de Techniek kwamen we in contact met Actemium, dat de digitale app Kizeo Forms in vele verschillende branches inzet om processen succesvol te digitaliseren.”

Snel van Excel naar app

Eenmaal in contact met Actemium ging het rap. Mabri Fennema: “Het scheelde dat er al heel goed nagedacht was over de informatie die we de komende jaren willen verzamelen en de data die daarvoor nodig zijn. Dat had ik allemaal al in Excel samengevat. Toch heb ik me verbaasd over de snelheid waarmee we de digitale app gevuld hebben. Actemium had aan een half woord genoeg en begreep waar mijn behoeftes liggen. Resultaat is dat we binnen enkele maanden een gebruiksvriendelijke tool in handen hebben.”

Actemium had aan een half woord genoeg en begreep waar mijn behoeftes liggen. Resultaat is dat we binnen enkele maanden een gebruiksvriendelijke tool in handen hebben.

Daadkrachtig Power Bi

Kizeo Forms bezorgt Mabri Fennema een hoop rust. Ze heeft inzicht in onder andere de cofinanciering, de voortgang van de scholen en activiteiten en de voortgang van de drie Zeeuwse regio’s die bij het project betrokken zijn. Ook de vier Zeeuwse ambities van partner het Huis van de Techniek zijn meegenomen. “Het voert te ver om op de specifieke details in te gaan. Het gaat erom dat ik een tool heb waarmee ik op een makkelijke manier het overzicht bewaar. Verder adviseerde Actemium om de data via Power Bi visueel te maken. Het visuele aspect zorgt alleen maar voor meer daadkracht binnen het traject.”

Zeeland pioniert

Qua inzicht in de voortgang van de vele activiteiten van Sterk Techniek Onderwijs Zeeland zit het dus wel goed. Overigens wordt er niet alleen in Zeeland gewerkt aan de versterking van het technisch onderwijs. Dat gebeurt ook in andere delen van het land. “In Zeeland lopen we wat betreft de digitalisering van het traject voorop. Dat valt op: er is nu ook belangstelling van andere regio’s en het landelijke STO (Sterk Techniek Onderwijs) om hun trajecten op deze manier via Actemium te digitaliseren.”

In Zeeland lopen we wat betreft de digitalisering van het traject voorop. Dat valt op: er is nu ook belangstelling van andere regio’s en het landelijke STO (Sterk Techniek Onderwijs) om hun trajecten op deze manier via Actemium te digitaliseren.

De kracht van Kizeo

De programmamanager van het Zeeuwse project kan en wil niet zonder tools als Kizeo Forms en Power Bi. “Nogmaals, het gaat om een omvangrijk project, waar uiteraard verantwoording over afgelegd dient te worden. Met Excel sheets zou ik het project én alle betrokkenen tekort doen. Zaken zijn dan minder efficiënt geregeld. Deze gebruiksvriendelijke digitaliseringsslag helpt om de komende jaren de juiste accenten binnen het Zeeuwse techniekonderwijs te leggen. We hebben hiermee alle tools in handen om overtuigend inzicht te geven in het hoe en waarom van onze keuzes.”  

Kizeo Forms wordt in bovenstaand verhaal gebruikt om de werkprocessen voor STOZ te digitaliseren. De tool is echter inzetbaar in iedere branche.

Nieuwsgierig wat Kizeo Forms voor jouw specifieke bedrijfsvoering kan betekenen? Neem voor meer informatie contact op met: