Snelheid en flexibiliteit voor je productievloer

Geïntegreerde robot- en cobot-applicaties

Robots en cobots werken snel, nauwkeurig en gaan zuinig om met materiaal. Ze verrichten taken die voor mensen eentonig of te belastend zijn. Een robot/cobot verhoogt je productiekwaliteit en verkort de time-to-market van nieuwe producten. Zo blijf je flexibel en slagvaardig.

De voordelen van robots/cobots

  • Vaak een korte terugverdientijd
  • Tevreden medewerkers
  • Snel en flexibel
  • Brede inzetbaarheid
  • Optimaal asset management

Korte terugverdientijd

Zowel robots als cobots zijn de laatste jaren steeds goedkoper geworden. Dit maakt het ook voor kleinere productiebedrijven haalbaar om erin te investeren. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt maximaal drie jaar. Vooral bedrijven die in ploegen werken, hebben de investering snel terugverdiend.

Tevreden medewerkers

Robots en cobots zijn sterk en onvermoeibaar. Ze verrichten vaak eentonig of belastend werk. Taken die vanuit ergonomisch oogpunt te zwaar zijn voor mensen kun je perfect door een robot laten uitvoeren. Waardoor jouw medewerkers zich kunnen richten op de zaken waar ze goed in zijn en die voldoening bieden. Cobots (collaborative robot) kunnen je medewerkers helpen bij herhalende, vaak lichtere werkzaamheden. Ze worden onder meer ingezet in de assemblage en zijn moderne til-hulp of semi-automaat voor het beladen van machines. Ze zijn speciaal ontworpen om samen te werken met mensen binnen dezelfde omgeving, zonder extra veiligheidsvoorzieningen. Dat gaat zelfs binnen de richtlijnen van de 1,5 meter-samenleving uitstekend.

Snel en flexibel

Het programmeren van een robot of cobot is al lang geen rocket science meer. Je kunt de software eenvoudig zelf aanpassen. Op die manier zijn aanpassingen in je productielijn snel doorgevoerd. Waardoor je flexibel kunt reageren op veranderingen in de markt en binnen korte tijd, tegen lage kosten, nieuwe producten kunt lanceren. In zowel kleine als grote series.

Optimaal asset management

Robots en cobots zijn standaardgereedschap. Ze worden in grote hoeveelheden geproduceerd. Je kunt ze snel in bedrijf nemen en eenvoudig onderhouden. Reserveonderdelen zijn altijd beschikbaar.

Hoe kan Actemium je helpen?

  • Applicatiegerichte aanpak
  • Robotisering van a tot z
  • Snelle kostenraming

Applicatiegerichte aanpak

Als system integrator beschouwen wij de robot/cobot als een integraal onderdeel van jouw proces. Wij leveren robot- en cobot-applicaties. Dit betekent dat we de robot of cobot naadloos integreren in je overige systemen zoals MES en SCADA. Daarmee halen we het maximale uit jouw investering.

Robotisering van a tot z

We begeleiden je robotiserings- of cobotiseringstraject van begin tot einde. We adviseren, ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen bij de robot- of cobot-selectie. Ook denken we mee over het design van de grijper en geschikte randapparatuur. We kunnen als merkonafhankelijke system integrator alle robot- en cobot-merken en de bijbehorende PLC’s, drives, vision- en veiligheidssystemen implementeren. Desgewenst kunnen we je medewerkers trainen in het leren bedienen ervan. Na de implementatie staan we 24/7 klaar voor service, onderhoud en het verhelpen van storingen. We doen dit waar mogelijk of afstand. En dus kostenefficiënt.

Snelle kostenraming

Heb jij handelingen die gerobotiseerd kunnen worden? Dan kijken we samen met jou hoe we dit slim voor elkaar krijgen. Welk budget heb je in gedachten? Sluit dit aan bij je ambities? We kunnen je snel een eerste kostenindicatie  geven. Vervolgens werken we op jouw verzoek de calculatie graag verder uit.

Meer informatie over het inzetten van robots en/of cobots

Wat zijn jouw ideeën over het inzetten van robots of cobots wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31(0)888 318 999.

Corné van Boxtel
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 6 20709647
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.