Home MES/MOMS Nieuws Op weg naar een papierloze, efficiënte verpakkingsindustrie
Één digitale oplossing ter vervanging van je verouderde systemen die nu processen op de werkvloer aansturen

Op weg naar een papierloze, efficiënte verpakkingsindustrie

Manufacturing tag corner MES / MOMS tag corner

Aan uitdagingen geen gebrek in de verpakkingsindustrie. Moeten ook jullie duurzamer, kostenefficiënter en flexibeler gaan produceren? Laten we eens kijken hoe je dat kunt aanvliegen.

Als automation engineer weet je dat er tegenwoordig mooie systemen bestaan die kunnen ondersteunen bij de vele veranderingen waar jullie mee te maken krijgen. Je hebt helaas niet de tijd om constant up-to-date te blijven over de technologische ontwikkelingen. Laat staan dat jullie zelf voldoende mankracht en kennis zouden hebben om nieuwe automatiseringssystemen naadloos te integreren in jullie bestaande productieprocessen.

Automatiseringssystemen

Je wil echter af van de enorme papierstroom die gepaard gaat met binnenkomende orders en het handmatig overbrengen van data van het ene naar het andere systeem. Dat is tijdrovend en foutgevoelig. Het remt je af in je ambitie om flexibeler, nauwkeuriger en sneller te gaan produceren. Maar automatisering kost geld. Hoe overtuig je het management voldoende middelen vrij te maken? Wat als je te maken krijgt met interne weerstand? Want de mens is een gewoontedier; alleen al het idee om na al die jaren op een andere manier te moeten gaan werken! Misschien zijn operators wel bang dat ze ‘weg-geautomatiseerd’ worden. Onzin, natuurlijk, hun werk zal er met ondersteuning van eigentijdse softwaresystemen alleen maar eenvoudiger en plezieriger op worden. Toch zie je er soms als een berg tegenop om één en ander bespreekbaar te maken.

Op weg naar een papierloze, efficiënte verpakkingsindustrie

Manufacturing Execution System (MES)

Een vraag aan jou als professional: hoe lang kunnen jullie nog blijven doordraaien met verouderde technologie en/of te weinig automatisering? De uitdagingen in de verpakkingsindustrie nemen halsoverkop toe. Behalve kostenefficiënter moeten jullie flexibeler en duurzamer gaan produceren. We willen nu eenmaal allemaal over naar  milieuvriendelijke, biologische verpakkingen. Om klanten optimaal te kunnen bedienen, heb je meer inzicht nodig in jullie processen. Een betere traceerbaarheid van grondstoffen en afgewerkte materialen zou bijvoorbeeld superhandig zijn. Ook wil je dat jullie operators de juiste werkinstructies ontvangen op het juiste moment.

Dus wellicht toch maar eens nadenken over één digitale oplossing ter vervanging van de wellicht talloze verouderde systemen waar jullie nu processen op de werkvloer mee aansturen? Een Manufacturing Execution System (MES) kan een oplossing zijn.

Op weg naar een papierloze, efficiënte verpakkingsindustrie

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.