Inzicht in kosten, kwaliteit en energieverbruik

Productie-georiënteerde MES-oplossingen

Binnen je productieomgeving lopen tal van operationele processen. Van kwaliteitsmetingen tot logistieke bewegingen. Wil jij de processen op de shopfloor continu monitoren en optimaliseren? Dan is het tijd voor een professionele MES-oplossing!

Voordelen van een MES-systeem

  • Inzicht in kwaliteit
  • Sturen op kosten

Inzicht in kwaliteit

Bestaat je huidige MES-laag uit Excel en andere losse tools? Dan vormt ze waarschijnlijk geen integraal geheel. Dit maakt het lastig om de kwaliteit van producten te traceren en aantoonbaar te maken. Met een professioneel MES behoud je zelfs in complexe assemblageomgevingen het overzicht en voorkom je extra kosten als gevolg van menselijk falen.

Sturen op kosten

Met een MES kun je de theoretische en daadwerkelijke capaciteit van je machinepark vergelijken en worden kansen zichtbaar om de kwaliteit te verbeteren, materiaal- en energieverspilling te voorkomen en de productiesnelheid te verhogen. Je kunt verbanden leggen tussen onder meer de productkwaliteit en het grondstof- en energieverbruik. Om vervolgens weloverwogen stappen te zetten naar meer efficiëntie, duurzaamheid en kwaliteit tegen lagere kosten.

Hoe kan Actemium je helpen?

  • Onderbouwd investeringsadvies

  • Technisch en organisatorisch

  • Productie-georiënteerd

Onderbouwd investeringsadvies

Als MES-specialist realiseren wij vooral grotere MES-oplossingen. Daarom schatten we eerst in of een dergelijke investering voor jou noodzakelijk is. Vervolgens bespreken we de zaken waarop je meer grip wilt krijgen. Denk onder meer aan de productkwaliteit en traceerbaarheid. Om het maximale uit je MES te halen, is het belangrijk je kostendrivers open met ons te delen. Wij kunnen dan optimaal meedenken over de Overall Equipment Effectiveness (OEE).

Technisch en organisatorisch

Wij werken met MES-oplossingen van diverse leveranciers. Naast de engineering en implementatie van het systeem ondersteunen wij bij organisatorische veranderingen ten behoeve van het MES. Denk hierbij aan het herinrichten van je productievloer of de aankoop van extra printers of andere apparatuur.

Industrie-georiënteerd

Veel MES-leveranciers zijn afkomstig uit de ERP-wereld. Wij staan als industrieel automatiseerder met beide benen op de productievloer. We kennen de complexiteit van assemblageomgevingen waarin producten stapsgewijs in elkaar worden gezet, al dan niet voorafgegaan door een batchproces. Onze industriële kennis en ervaring vertaalt zich in specifieke MES-oplossingen voor de discrete productie. Vanuit kostenefficiëntie werken we met standaardmodules voor onder meer voorraadverplaatsing. De combinatie van de juiste modules resulteert in een flexibele MES-oplossing op maat van jouw productieproces.

Meer informatie over MES-oplossingen

Wij horen graag wat jouw ideeën zijn over MES. Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier jouw vraag. Of bel ons op +31(0)888 318 999.

Roland Pluym
Client Manager - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 21 67 27 88
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor jou uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.