Home Logistieke automatisering Nieuws en blogs Nicelabel labelprinting: de ontwikkelingen op een rijtje
De nieuwste ontwikkelingen bij Nicelabel

Nicelabel labelprinting: de ontwikkelingen op een rijtje

Logistiek tag corner

Hier vind je een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen bij Loftware Nicelabel. Wat is het laatste nieuws? Welke updates en nieuwe features komen eraan? En welke versies zijn binnenkort aan vervanging toe?

Over Nicelabel en Actemium

Nicelabel: Label design en printing software

Nicelabel is marktleider en een van onze belangrijkste partners op het gebied van oplossingen voor labelontwerp, labelprinting en labelmanagement.

Loftware NiceLabel Partner Solutions Partner
Actemium

Actemium Logistieke automatisering

Als Nicelabel solutions partner helpen wij je graag om jouw logistieke kansen en uitdagingen te vertalen naar concrete labelprintoplossingen die we op maat implementeren in jouw logistieke proces.

Op deze pagina geven we je een overzicht van de laatste ontwikkelingen.

Bezoek één van onze evenementen en laat je inspireren
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen, ontmoet onze professionals en deel je ervaring met vakgenoten.
 

De nieuwste ontwikkelingen, producten en diensten

Loftware stopt support voor NiceLabel 2017

Op 30 juni 2022 stopt Loftware met de ondersteuning van de NiceLabel 2017. Gebruik jij NiceLabel labelprintsoftware met versie 2017 of lager? Dan adviseren we je om op tijd te upgraden naar een nieuwe versie. Zo blijf jij veilig en zorgeloos werken. En profiteer je van de nieuwste mogelijkheden.

Loftware introduceert NiceLabel 10

In november 2021 kwam NiceLabel 10 op de markt. De nieuwste versie bevat een aantal verbeteringen ten opzichte van NiceLabel 2019, zoals meer opties voor werken in de cloud, drivers voor de nieuwste printers, en betere integratie met jouw logistieke software.

Nicelabel wordt Loftware

Twee marktleiders op het gebied van Enterprise Labeling en Artwork Management, Loftware en Nicelabel, bundelden in 2021 hun krachten. Samen verbreden ze het productaanbod voor (cloud-based) oplossingen voor het ontwerpen, beheren en printen van labels en productverpakkingen. Nu gaan ze onder één naam verder: Loftware.

(Label)printproblemen in Windows: de oplossing (↗ nicelabel.com)

Een recente update van Windows 10 of Windows server kan problemen veroorzaken bij (label)printen via het netwerk. Dit kan er voor zorgen dat je geen labels meer kunt printen in jouw magazijn. Hoe je het probleem kunt voorkomen of verhelpen lees je in dit nieuwsbericht van NiceLabel.

NiceLabel SMA (Software Maintenance Agreement)

Nicelabel biedt nu ook Software Maintenance Agreement (SMA) contracten. Daarin wordt de ondersteuning van Nicelabel geregeld. Denk aan incident management, bug fixes en patches. Bovendien kun je altijd upgraden naar de laatste versie van Nicelabel.

Nicelabel LMS Label Management Systeem

Goede labels zijn essentieel voor een efficiënt en veilig logistiek proces. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je in no-time een hele verzameling labels in gebruik hebt. Hoe breng (en houd!) je daar lijn in? Met het Nicelabel LMS Label Management Systeem kun je labels centraal beheren. Zo houd je overzicht en borg je de kwaliteit van je labels.

Nicelabel PowerForms Web

Dankzij jouw WMS, adequate labeling en scanoplossing heb je jouw zaakjes in jouw eigen magazijn goed voor elkaar. Je weet wat je in huis hebt, wat de status is én waar het staat. De volgende stap is dat ook jouw toeleveranciers hun goederen met de juiste labels aanleveren. Dat scheelt niet alleen tijd en geld – het verbetert ook de betrouwbaarheid en traceerbaarheid in de supply chain. Hoe pak je dat aan?

De resultaten die we samen met onze klanten hebben bereikt 
Hier lees je de verhalen van onze klanten en de resultaten die we samen hebben bereikt. Hoe mooi is het als we elkaar in de logistiek kunnen helpen en van elkaar kunnen leren? 

Nicelabel modules

Hier vind je een overzicht van de modules van Nicelabel.

NiceLabel Designer Pro
Met NiceLabel Designer ontwerp en onderhoud je jouw labeltemplates.

NiceLabel Powerforms Desktop
Met NiceLabel Powerforms Desktop genereer je handmatig printopdrachten via een Windows applicatie. Eventueel automatisch voorzien van data uit jouw Excelsheets, databases, weegschalen of ERP systeem.

Nicelabel Powerforms Web
Met NiceLabel Powerforms Web faciliteer en borg je labelprinten via het web voor jouw externe vestigingen of toeleveranciers.

NiceLabel Automation (voorheen Nicewatch)
Met NiceLabel Automation genereer je automatisch printopdrachten door Nicelabel triggerfiles uit jouw ERP of WMS systeem te laten verwerken. Nicelabel Automation is de opvolger van Nicewatch.

Nicelabel Control Center / Label Management System
Met Nicelabel Control Center sla je labeltemplates centraal op, pas je versiebeheer toe, vergelijk en beheer je labeltemplates, beheer je gebruikers en rechten en werk je met workflows, template validaties en elektronische handtekeningen voor FDA, GMP en andere standaarden en kwaliteitseisen

Productlevenscyclus status

Welke versies zijn nieuw? En wat is de status van jouw huidige versie?

Nicelabel Cloud
Nicelabel 10 is de huidige “cloud versie”, en wordt regelmatig voorzien van updates met bug fixes en nieuwe functionaliteiten.

 • End of sale: N/A (SaaS)
 • End of support: N/A (SaaS)

Nicelabel 10
Nicelabel 10 is de huidige “on premise” versie, en wordt regelmatig voorzien van updates met bug fixes en nieuwe functionaliteiten.

 • End of sale: TBA
 • End of support: TBA

Nicelabel 2019
Nicelabel 2019 is de vorige versie, en wordt regelmatig voorzien van updates met bug fixes en nieuwe functionaliteiten.

 • End of sale: 9 november 2021
 • End of support: 31 december 2024

Nicelabel 2017
Nicelabel 2017 is niet meer te koop, maar wordt nog wel ondersteund met noodzakelijke bug fixes.

 • End of sale: 14 november 2018
 • End of support: 30 juni 2022

Nicelabel 6
Nicelabel 6 is end of support en krijgt geen noodzakelijke beveiligingsupdates meer. We adviseren je dringend om deze te vervangen!

 • End of sale: 31 december 2016
 • End of support: 31 december 2018

Nicelabel 5
Nicelabel 5 is end of support en krijgt geen noodzakelijke beveiligingsupdates meer. We adviseren je dringend om deze te vervangen!

 • End of sale: 31 december 2014
 • End of support: 1 juli 2017

Ideeën uitwisselen?

Wij zijn benieuwd naar jouw volgende logistieke stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of bel ons op +31(0)888318100.

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.