Home Food Nieuws & Blogs Performance As A Solution combineert automatiseringssystemen met medewerkers

Performance As A Solution combineert automatiseringssystemen met medewerkers

Food tag corner

Binnen de (voedings)industrie worden er steeds meer “buzz” words genoemd als sleutels tot succes: flexibiliteit, digitalisering, robotisering, innovatie, smart industrie, blockchain, time to market…. en nog veel meer termen.  Allerlei factoren die uw resultaat beïnvloeden. Wij zien als grootste factor tot succes, de kwaliteit en rendement van úw  productieproces.

Waar zitten de keiharde euro’s in uw productieproces?

Gegevens over uw productieproces zit in computers en automatiseringssystemen, maar uw medewerkers bezitten de belangrijkste informatie.  Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een storing. Of aan instellingsaanpassingen na een kwaliteitsafwijking. Hier wordt niet altijd een notitie van gemaakt. Sterker nog; storingen en afwijkingen herhalen zich. Wat heeft dit nu eigenlijk gekost? Niet in uren of data, maar in keiharde euro’s?

Een Overall Equipment Effectiveness (OEE) van 60% zegt niet veel. Maar als we zien dat een verhoging van uw OEE, u  1.000 euro per dag of 250.000 euro per jaar oplevert, dan is dat enorm interessant. Kortom: OEE gaat niet over het inzichtelijk maken van verliezen, maar over resultaat in keiharde euro’s!

Samenwerking tussen mens en machine

De belangrijkste vraag bij OEE systemen is hoe de informatie van automatiseringssystemen gecombineerd wordt met informatie van medewerkers. Een tijdig gevalideerde rapportage zorgt voor inzicht in data. Met de kennis van deze data kunnen interne acties worden opgestart ter verbetering van het rendement. Actemium begeleidt de klant in het gebruik van de tooling en de data die hieruit voortvloeit, om het interne verbeterproces te ondersteunen.

Operators registreren gegevens, terwijl  machines draaien, stilstaan of worden schoongemaakt. Onderhoudstechnici leggen storingen vast. En kwaliteitsmedewerkers registreren diverse meetgegevens. Alles wordt digitaal vastgelegd.

Binnen een week resultaat met Actemium Performance As A Solution (PAAS)

Als het gaat over dit onderwerp dan hoort en ziet u waarschijnlijk altijd de term Performance As A SERVICE. Actemium noemt het SOLUTION. Wij  leveren, implementeren en geven volledige support met een oplossing die binnen één week al gewenst resultaat oplevert. Door onze PAAS  applicaties, wordt  al uw data in één systeem verzameld. Afhankelijk van uw wensen  kunnen we een op maat gemaakte oplossing bieden. Deze oplossing kunnen we voor u binnen één dag installeren.

Wilt u meer weten over Performance As A Solution in de voedingsindustrie, waarmee u snel resultaat boekt in uw productieproces?

Neem dan contact op.
Ferry Janssen
Business Consultant - Veghel
[javascript protected email address]
+31 (0)6 22 69 59 05