Weer optimaal presteren zonder downtime

Retrofit

Verouderde besturingstechnologie kan de kans op storingen en zelfs ongeplande stilstand verhogen. Met een retrofit brengen we jouw besturing op het niveau van de huidige techniek. Je productiecontinuïteit is geborgd en je bent klaar voor de toekomst.

Voordelen van een up-to-date besturing

  • Grip op kosten, kwaliteit en duurzaamheid
  • Risico op downtime beperken
  • Kansen creëren

Grip op kosten, kwaliteit en duurzaamheid

Als productiebedrijf word je geconfronteerd met aangescherpte energieregelgeving, toenemende kwaliteitseisen en de vraag om steeds sneller nieuwe producten te introduceren. Je wil hierop reageren tegen zo laag mogelijke kosten. Een slimme aansturing van je productie helpt je hierbij.

Risico op downtime beperken

Je hebt in de loop der jaren fors geïnvesteerd in je machinepark. De mechanische onderdelen zijn onverwoestbaar, maar dit geldt niet voor de besturingstechnologie. Is je besturing op leeftijd gekomen? Dan wordt ze wellicht niet meer ondersteund door de leverancier. Het verkrijgen van spare parts wordt steeds moeilijker. Misschien heb je daarom alvast wat reserveonderdelen op de plank gelegd. Besef dat deze voorraad eindig is en dat ook de kennis over oudere technologie uit de markt verdwijnt. Met alle risico’s van dien op ongewenste downtime.

Waarom kiezen voor een retrofit?
Met een retrofit wordt een deel van de installatie of een deel van de machine vervangen. Retrofit brengt jouw besturing op het niveau van de huidige techniek. Je productiecontinuïteit is geborgd en je bent weer klaar voor de toekomst. 

Kansen creëren

Het retrofitten van je besturing is vrijwel altijd een kans om je continuïteit, flexibiliteit, veiligheid, capaciteit en kwaliteit te verhogen en je kosten te verlagen. Moderne besturingen zijn redundant uitgevoerd om machine-uitval te voorkomen en bieden nog meer waardevolle data over machines en processen. Door de koppeling met SCADA-, MES- en ERP-systemen kun je real time, op basis van de nieuwe data, processen monitoren en optimaliseren. Doordat je besturing weer door leveranciers wordt ondersteund is ze eenvoudig uit te breiden.

Retrofit

Hoe kan Actemium je helpen?

  • Quick scan
  • Gefaseerde migratie
  • Advies en ondersteuning
  • Uitgebreide servicemogelijkheden

Quick Scan

Voorkomen is beter dan genezen. Wil je weten wat de status van je huidige besturing is en of je risico’s loopt? Onze quick scan geeft inzicht in alle besturingscomponenten en hun levensduur. Je ziet in één oogopslag welke onderdelen end-of-life zijn of dit weldra worden. Op basis hiervan maken we je besturing weer up-to-date. Door het vervangen van componenten, het vernieuwen van je industrieel netwerk of het uitvoeren van een complete retrofit.

Gefaseerde migratie

Om je productiecontinuïteit te borgen, bouwen we je besturing stapsgewijs om. Tijdens een nulmeting analyseren we je installatie zodat de nieuwe besturing dezelfde functionaliteit borgt als de oude. In een Plan van Aanpak leggen we het tijdspad en de wederzijdse verwachtingen vast. Op welke momenten vindt een geplande productiestilstand plaats? Hoe kunnen we deze benutten voor de ombouw? Met welke risico’s moeten we rekening houden? We denken vanaf het begin met je mee. Tijdens de ombouw houden we je bestaande besturing zo lang mogelijk in stand. Via fall-back scenario’s borgen we de productiecontinuïteit. Na de inbedrijfstelling blijven we nog een periode op je site stand-by om alles goed in te regelen en uiteindelijk met een gerust hart achter te laten.

Retrofit

Advies en ondersteuning

Wij implementeren uitsluitend A-merken en betrekken je technische dienst nauw bij onze werkzaamheden. We leveren opstartondersteuning en desgewenst trainingen om met de nieuwe besturing te leren werken. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat de CE-keur van je machine na de retrofitting blijft gelden. Dit doen we in samenspraak met onze veiligheidskundige en jouw machineleverancier.

Uitgebreide servicemogelijkheden

Na de inbedrijfstelling kunnen we diverse servicecontracten aanbieden. Kies je voor preventief onderhoud, dan komen we je besturing jaarlijks controleren. Op basis hiervan krijg je een rapport met aanbevelingen. Met een servicecontract op basis van calls kun je ons bij problemen altijd bellen: 365 dagen per jaar en 24 uur per dag. De meeste storingen kunnen wij meteen op afstand verhelpen.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.