Home Maintenance Nieuws & Blogs Kwaliteitscontrole 3.0 met KizeoForms

Kwaliteitscontrole 3.0 met KizeoForms

“Tijdens de laatste kwaliteitscontrole voor de oplevering van een project direct foto’s meesturen, zodat je het samen met de klant kunt aftikken. Met Kizeo is het kinderspel. We doen er onze klanten – en onszelf! – een groot plezier mee”, zegt Bram Jansen die als Projectleider bij Actemium werkt.

“Nu kan ik het me bijna niet meer voorstellen. Toch is het nog maar kort geleden: bij de oplevering een opleverronde lopen, terug naar kantoor, de formulieren ondertekenen, inscannen, opsturen en wachten op akkoord. Wat een tijd ging daarin zitten! Nu gaat het allemaal rechtstreeks naar de cloud en heb je het rapport meteen in je mailbox. Compleet met fotomateriaal! Onze klanten zijn heel geïnteresseerd. Wij zijn een van de eerste contractors die dit doen: we maken de blits met onze tablets!

Ook incident- en afwijkingsmeldingen in Kizeo

In de zomer van 2017 zijn we gestart met Kizeo, via mijn collega Huug van Vossen. Toen kreeg ik meteen het idee om Kizeo ook bij de kwaliteitscontroles in te zetten. Inmiddels heb ik al ruim honderd standaardformulieren in Kizeo klaarstaan. Niet alleen voor kwaliteitscontroles, maar ook voor incidentmeldingen en afwijkingsmeldingen gebruiken we Kizeo en de tablets. Zodat je midden in de fabriek je formulieren kunt invullen en je leidinggevende kunt informeren. De tijdwinst is enorm. En dat is handig, want soms telt elke seconde. Natuurlijk, bij incidenten blijft live contact – dus: bellen – het beste, maar dat kan simpelweg niet altijd.

Ook voor routinematig inspecteren werkt het fijn. Zeker als je bijvoorbeeld grote aantallen moet inspecteren. Invoeren, printen, een krabbel zetten, scannen: het is allemaal niet meer nodig. Met Kizeo kun je alles in één keer doen.

Nu is het nog zo dat de output van Kizeo ‘een formulier’ is. Dat zal binnen afzienbare tijd nog wel veranderen. Als er een koppeling komt tussen Kizeo en ERP-systemen, dan werken we volledig geautomatiseerd en papierloos. Dat biedt allerlei extra mogelijkheden. Bijvoorbeeld bij preventief onderhoud, dat je een melding krijgt als een apparaat aan inspectie toe is. En dat je vervolgens bij dat apparaat alle tekeningen en informatie kunt oproepen. Om vervolgens automatisch vervangende materialen of onderdelen te bestellen! OK, het is nog toekomstmuziek, maar het zou fantastisch zijn! Als Actemium lopen we voorop, en dat blijven we doen. Want zeg nou zelf, al die nieuwe mogelijkheden en verbeteringen, daar word je toch blij van? Ik in ieder geval wel! En, misschien nog wel belangrijker: mijn klanten ook!”

Meer weten?

Neem dan contact met me op!