Home Logistieke automatisering Klantverhalen Leo de Kock automatiseert productieregistratie en traceerbaarheid
"Borgen sluitende productie- en emballageregistratie."

Leo de Kock automatiseert productieregistratie en traceerbaarheid

Food tag corner Logistiek tag corner MES / MOMS tag corner

Leo de Kock heeft de productieregistratie en traceerbaarheid van de aardappelverwerking geautomatiseerd met een Warehouse Management Systeem, vaste barcodescanners en SSCC labeling, gekoppeld aan Exact. Daarmee verhoogt het bedrijf de leverbetrouwbaarheid en informatievoorziening richting klanten en besparen ze twee FTE’s op de eindcontrole. "Wij borgen met deze oplossing nu een volledig sluitende productie- en emballageregistratie."

Inspelen op klantbehoeften en regelgeving met SSCC labeling

Leo de Kock in Purmerend is een specialist in het verwerken en verpakken van bijzondere rassen aardappels voor retailers. Daarvoor gebruiken ze moderne sorteer-, was- en inpaklijnen, die voldoen aan alle voedselveiligheidseisen. “Om in te spelen op de behoefte van klanten en toenemende regelgeving met betrekking tot traceerbaarheid en kwaliteit, hebben wij Actemium gevraagd een oplossing te adviseren voor een sluitende productie- en emballageregistratie,” vertelt logistiek manager Rick Pronk. “Inclusief SSCC-labeling en elektronisch verzenden van pakbonnen. Verder wilden wij een koppeling met onze Exact boekhoudsoftware.”

Klanten en regelgeving vragen om een sluitende productie- en emballageregistratie.

Leo de Kock automatiseert productieregistratie en traceerbaarheid

Verhogen leverbetrouwbaarheid en efficiency

“Behalve voldoen aan klantbehoeften naar traceerbaarheid in de volledige supply chain, was een tweede doelstelling het verhogen van de leverbetrouwbaarheid en efficiency,” aldus Pronk. “Beide zijn gerealiseerd met een Warehouse Management Systeem (WMS), SSCC-labelsoftware en vaste barcodescanners bij onze laaddocks. Die scanners registreren automatisch alle eenheden en emballage. Omdat chauffeurs voortaan in- en uitladen op basis van een geautomatiseerde eindcontrole, bespaart de nieuwe logistieke oplossing dagelijks twee FTE’s aan overbodig geworden controles.”

Actemium is jouw strategische partner in logistieke automatisering
Groot en toch dichtbij. Met expertise in uiteenlopende logistieke oplossingen. We begeleiden je van advies tot ontwerp, via bouw en integratie, tot onderhoud en optimalisatie. Met onze visie op logistiek, kennis en implementatiekracht bouwen we samen aan de toekomst van jouw logistiek.

Wij besparen dagelijks twee FTE’s aan overbodig geworden controles.

Leo de Kock automatiseert productieregistratie en traceerbaarheid

Projectervaringen

Leo de Kock heeft voor Actemium gekozen na het vergelijken van vier mogelijke leveranciers. “Zij hebben eerst alle wensen in kaart gebracht en vervolgens naar ruime tevredenheid op maat in het WMS geïmplementeerd,” zegt Pronk. “Wij hebben nu een gebruikersvriendelijke oplossing waarmee wij flexibel inspelen op veranderingen in de wensen van klanten op het gebied van labeling en orderpicking. Een belangrijke tip voor andere bedrijven is om ook je ERP leverancier vanaf de eerste dag te betrekken bij zo’n logistiek project.”

Projectdetails

Integraties
Koppeling met Exact

Leo de Kock
Leo de Kock verpakt met zo’n 50 medewerkers al meer dan 100 jaar verse onbewerkte aardappelen voor retailers en groothandels. Voortdurend inspelend op belangrijke trends in de voedselmarkt, zoals momenteel versheid, variatie, behoud van voedingswaarden, biologische teelt en kookgemak. Het bedrijf maakt deel uit van de Agrico groep, een coöperatieve organisatie die wereldwijd aardappelen vermarkt, nieuwe rassen ontwikkeld en innovatieve oplossingen bedenkt.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.

Wil je ons (eerst) beter leren kennen?
Volg ons dan en blijf op de hoogte van onze evenementen en de ontwikkelingen in jouw én onze branche.