Op 4 september kreeg onze senior Analyser Technician Dennis Schog van Jeroen Bakker (Reliability Manager bij Dow) een award uitgereikt voor zijn inzet bij een storing bij Dow. 

“Het was vrijdagmiddag, vier uur en ik was mijn werkzaamheden aan het afronden voor mijn vakantie”, zegt Dennis. “Toen ik een melding binnenkreeg. Er was een storing op de gasdetectie van een HVAC-inlaat, die de binnenkomende lucht bewaakt op de aanwezigheid van schadelijke gassen bij het laboratorium. Alleen was er niemand meer aanwezig van de verantwoordelijke afdeling, dus ben ik gaan kijken”, vervolgt hij. “Door de vakanties en doordat veel collega’s al naar huis waren, lukte het de betreffende afdeling niet om de juiste verantwoordelijke te pakken te krijgen. Na omwegen zijn ze bij Dennis terecht gekomen met de vraag of hij iets kon betekenen”, zegt Jeroen Bakker, Reliability Manager bij Dow. “Alhoewel gasdetectie niet onder de verantwoording van Dennis valt, is hij toch gaan kijken.”


Foto: Dennis Schog (links) en Jeroen Bakker (rechts)

“Het alarm ging continue af, wat heel hinderlijk is voor de medewerkers in het laboratorium. Ik heb het alarm uitgezet en vervolgens het systeem gereset. Omdat het een redundant systeem is, waarbij een tweede systeem de gasmeting van de HVAC-inlaat overnam, kon dit. Er zijn geen concessies gedaan aan de veiligheid, omdat de andere meting wel werkte,” vervolgt Dennis. “Daarna heb ik voor opvolging gezorgd om het systeem na het weekend te repareren. En kon ik met een gerust hart op vakantie.”

“Het probleem is erna op correcte wijze verholpen, zegt Jeroen. “Ik waardeer de aanpak en de inzet van Dennis enorm. Daarom heb ik hem namens Dow een Bronzen Veiligheid Award uitgereikt voor zijn inzet.”

Van harte gefeliciteerd Dennis! Top gedaan!