Spanning om te snijden

Voor de zesde keer organiseerden acht Achterhoekse gemeenten samen de Ronde van de Achterhoek, een van de laatst overgebleven internationale UCI-koersen in de regio. De start en finish van deze wielerkoers vond dit jaar plaats in Groenlo waarbij de professionele wielrenners een parcours van 200 kilometer aflegden. Actemium was dit jaar als trotse sponsor aanwezig bij de Ronde van de Achterhoek.

Een mooi evenement met een zware wielerrace door de wind, regen en zware hagelbuien. Tot op het einde bleef de spanning om te snijden en kon één renner nog net tientallen meters het peloton voorblijven.

Uniek sporten

Een belangrijk onderdeel van dit evenement is het Uniek sporten. Hierbij is veel aandacht voor het sporten door mensen met een beperking. In de ochtend werden hier wielerwedstrijden voor georganiseerd. Uniek sporten werkt aan regionale samenwerkingsverbanden die het sportaanbod voor mensen met een beperking bevorderen. Het is een programma van Fonds Gehandicaptensport en 330 gemeenten in samenwerking met Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF, Nederlandse Loterij en Rabobank. Deze samenwerkingsverbanden zorgen voor ondersteuning bij sportaanbieders die gehandicaptensport willen aanbieden en worden mensen met een beperking geholpen bij het vinden van de juiste sport.

Sport en plezier

Actemium Nederland heeft zich verbonden aan de doelen van de Ronde van de Achterhoek. Het evenement biedt een mooie combinatie van sport, maatschappelijk verantwoord én samen ondernemen. Daarbij vinden we beweging, sport en plezier belangrijk binnen Actemium!

Volgend jaar vindt de Ronde van de Achterhoek plaats op 25 augustus 2024 en is daarmee de afsluiting van de Holland Cup, een officiële UCI-koers.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.