Zeeland Refinery vestigde onlangs een nieuw record: het bedrijf is al meer dan vijf jaar vrij van verzuim door ongevallen. Dat heeft deels te maken met een verbeterde veiligheidscultuur. Actemium is een van de partijen die actief daaraan bijdraagt. Als vaste huiscontractor voor E&I werkzaamheden en onderhoud werd Actemium op 19 april tijdens de Wereldveiligheidsdag onderscheiden met een Safety Award.

“We zoeken continu naar nieuwe manieren om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers te verbeteren”, vertelt Mark Cosijn, Client Manager bij Actemium. “Een van de middelen die wij sinds dit jaar bij Zeeland Refinery inzetten is de Virtual Reality (VR) safety training, de eerste virtuele veiligheidstraining van Nederland. Deze nieuwe methode helpt medewerkers scherp te blijven. In een virtuele omgeving kunnen ze handelingen waaraan risico’s verbonden zijn veilig oefenen. Zo verhogen we hun veiligheidsbewustzijn.” De innovatieve aanpak draagt bij aan Actemiums streven naar nul ongevallen en nul procent beroepsziekten, oftewel Safety Excellence.


Foto: demonstratie van onze Virtual Reality safety training tijdens de Wereldveiligheidsdag bij Zeeland Refinery

Bijzonder record

Samen met andere huiscontractors van Zeeland Refinery werd Actemium tijdens Wereldveiligheidsdag uitgenodigd om te laten zien hoe het invulling geeft aan belangrijke thema’s als ‘innovatie en veiligheid’, ‘heet werk verminderen’ en ‘veiligheidscultuur’. Daarbij presenteerde Actemium de VR training. Halverwege de ochtend ontving Mark Cosijn namens Actemium de Safety Award, uitgereikt door Bernard Pinatel, President Refining & Chemicals van Total. De award werd speciaal in het leven geroepen om het bijzondere ‘verzuimrecord’ van Zeeland Refinery te vieren. Hij ging uit naar elke huisaannemer die in 2017 meer dan 7.500 uur bij de olieraffinaderij werkte en een rol speelde in het creëren van meer veiligheidsbewustzijn.


Foto: Mark Cosijn Client Manager bij Actemium (links) neemt de Safety Award in ontvangst van Bernard Pinatel, President Refining & Chemicals van Total (rechts)

Meer weten?

Bent u benieuwd naar onze Virtual Reality oplossing? Bekijk onze video.