Powering innovation, driving technology

De beste strategie om jouw elektronica functioneel te testen

Je laat als OEM of machinebouwer bij ons een high-end elektrotechnisch product in serie vervaardigen. Denk aan een multifunctionele sensor of de aansturing van een geautomatiseerd proces. Dan bepaal jij hoe uitgebreid we tijdens de productiefase testen op functionaliteit. Bij Actemium Elektronica bieden we hiervoor verschillende mogelijkheden, van handmatige tot volledig geautomatiseerde testers én combinaties daarvan. Hieronder vertellen we je er meer over.

Geautomatiseerde testers voor de hoogste dekkingsgraad

Idealiter voldoet na het productieproces elke functionaliteit van de componenten in de elektronica volledig aan de eisen. Wil je dat checken met de hoogst mogelijk testdekkingsgraad, dan testen we je producten volledig geautomatiseerd met ons 6TL-platform. Deze machine meet alle testpunten van meerdere prints door. Daarnaast kunnen we via dit systeem de software uploaden die jouw product compleet maakt. Dat alles supersnel; afhankelijk van de complexiteit van het product binnen een halve tot enkele minuten!

Testtraceability via 6TL

Testen met behulp van 6TL gebeurt dus snel en nauwkeurig. Het platform maakt gebruik van testsoftware en wordt aangestuurd via een testsequencer van TestStand. Voor de metingen roept het systeem een groot scala aan software aan, waaronder via LABView. Bovendien logt het systeem de data. En elk product heeft een uniek ID waaraan testdata en testresultaten zijn gekoppeld. Dat biedt naast snelheid en nauwkeurigheid nóg een groot voordeel: testtraceability.

Lieke Dekkers Fotografie-75

Geautomatiseerd vs handmatig testen

Een geautomatiseerde tester gebruikt een productspecifieke fixture – de mal waarin de prints geplaatst worden – met bedrading en software. Wij hebben alle kennis in huis voor de ontwikkeling van de testers. Deze ontwikkeling is een kostbaar proces. Volledig geautomatiseerd testen is daarom financieel interessant voor grotere series. In andere gevallen verzorgen onze specialisten het testwerk handmatig.

Heb je vragen over onze mogelijkheden voor functioneel testen?

Stel ze gerust. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw product en verwachtingen. Neem vrijblijvend contact op met Stijn Martens, clientmanager, via stijn.martens@actemium.com

Handmatig

Samen met jou als klant bepalen we hoe volledig we een product functioneel testen voordat we het aan je uitleveren. Daarbij adviseren we je over de risico’s en de mogelijkheden. Ook kunnen we teststrategieën ontwikkelen waarbij we automatisch en handmatig testen combineren. Zo is het mogelijk om bij beperkte tests het 6TL-platform in te zetten zonder fixture. Oftewel: er is een wereld van mogelijkheden voor testerontwikkeling op maat.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.