Powering innovation, driving technology

Design for Excellence: zo borgen we dat je product maak- én testbaar is

Er al in de ontwikkelfase van elektronica scherp op zijn dat je ontwerp maakbaar is, voor een realistisch bedrag. En dat je na de productie alle essentiële functionaliteiten goed kunt testen. Dat scheelt je een hoop geld én tijd. Daarom ontwikkelen we bij Actemium Elektronica volgens het Design for Excellence-principe. In dit blogartikel leggen we je uit hoe we te werk gaan.

Focus op 3 onderdelen

Ons doel? Zorgen dat jij als OEM of machinebouwer voor zo laag mogelijke, maar in ieder geval realistische kosten een serie elektronicaproducten van zo hoog mogelijke kwaliteit krijgt. Dat doen we door de productkwaliteit te borgen in onze productieomgeving. En door te focussen op de 3 onderdelen van Design for Excellence tijdens de ontwikkeling van jouw product.

Design for manufacturability

Tijdens het ontwerpproces is veel mogelijk. Vrijwel elk idee kun je uittekenen. Dat wil niet zeggen dat elk ontwerp eenvoudig, zonder risico’s of zonder extra kosten maakbaar is. Wij kiezen voor een realitycheck bij collega’s van de productievloer of onze toeleverancier. Zodat onze engineers er zeker van zijn dat requirements reëel en hun ontwerpen maakbaar zijn. Omdat we in eigen huis kunnen ontwerpen én produceren, zijn de lijnen voor zo’n check bij ons kort.

0N9A3266
Lieke Dekkers Fotografie-65

Design for cost

We maken ontwerpkeuzes met het oog op de kosten in de productie of werkvoorbereiding. Neem het plaatsen van de componenten. Alleen met een goede reden, zoals ruimtegebrek, doen we dat aan beide zijden van een print. Want 2-zijdig bestukken betekent dat elke print 2 keer door de productielijn gaat. Dat kost dus meer tijd én geld. Ook selecteren we componenten nauwkeurig. Voor veelvoorkomende onderdelen kiezen we bijvoorbeeld 1 fabrikant. Zo beperken we het aantal bestelacties en voorkomen we extra inkoopkosten. Een kostenbesparing van € 10 per print bij een oplage van 10.000 stuks kan voor jou een wereld van verschil zijn. 

Design for test

Van de weerstand van een component tot de werking van een led. Samen met jou als klant bepalen we hoe uitgebreid we tijdens de productiefase testen op functionaliteiten. Al in de designfase zorgen wij dat die functionaliteiten testbaar zijn; handmatig of geautomatiseerd. Onder meer door testpunten in het ontwerp op te nemen.

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen de bij ontwikkeling van elektronica?

Wij hebben de onderdelen van Design for Excellence volledig geïntegreerd in ons ontwerpproces. En daar profiteer jij volop van als we samen met jou elektronica ontwikkelen. Verzorg je zelf de engineering? Dan kunnen we je het beste adviseren als we vroeg in het proces betrokken worden. Wil je weten hoe we jou kunnen ondersteunen? Neem vrijblijvend contact op met clientmanager Stijn Martens via stijn.martens@actemium.com

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee! Stel daarom hier je vraag. 

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.