Powering innovation, driving technology

Hoe Actemium Kwaliteitsstandaarden Handhaaft in de Industriële Sector

In de industriële sector is het beheersen van de kwaliteit niet zomaar een optie; het is een absolute randvoorwaarde. Bij Actemium Elektronica begrijpen we dat de kwaliteit van eindproducten een cruciale rol speelt in het succes van onze klanten. Daarom hebben we een reeks oplossingen om ervoor te zorgen dat onze producten consistent voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. In deze blogpost delen we hoe we deze kwaliteitsstandaarden handhaven en waarom dit belangrijk is voor jouw organisatie!

Kwaliteit als randvoorwaarde

Bij Actemium Elektronica beschouwen we kwaliteit als een basisvereiste. Dit betekent dat we niet alleen streven naar het behalen van minimale kwaliteitsnormen, maar deze normen integreren in onze dagelijkse werkzaamheden. Zo controleren we ook de kwaliteit van inkomende materialen om de algehele kwaliteit van het eindproduct te waarborgen. Ons duidelijke kwaliteitsbeleid weerspiegelt onze toewijding aan kwaliteit en wordt gecommuniceerd naar al onze medewerkers. We identificeren en beheren risico’s die de kwaliteit kunnen beïnvloeden en ontwikkelen plannen om mogelijke problemen aan te pakken. Jij kunt erop vertrouwen dat elke levering voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden.

Procesoptimalisatie en continue verbetering

We gebruiken meetindicatoren om de prestaties van processen en producten te evalueren, en voeren regelmatig audits en inspecties uit. Ons geïmplementeerde kwaliteitsmanagementsysteem, ISO 9001, helpt bij het beheren en verbeteren van processen. Door een cultuur van continue verbetering te bevorderen streven we naar voortdurende optimalisatie en verhoogde efficiëntie. Klantenfeedback wordt geanalyseerd, klachten worden grondig onderzocht, en deze informatie wordt ingezet om processen te verbeteren. We betrekken medewerkers actief bij het kwaliteitsproces door middel van trainingen en door hen te stimuleren om deel te nemen aan verbeteringsinitiatieven.

Verhogen van functionele kwaliteit door eindtesten

Een van de manieren waarop we de functionele kwaliteit van producten waarborgen, is door middel van uitgebreide eindtesten. Deze testen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat elk product dat ons pand verlaat volledig functioneel en betrouwbaar is. Door deze rigoureuze testprocedures kunnen we potentiële problemen identificeren en oplossen voordat ze jouw productieproces verstoren.

Naleving van IPC-A-610 en ESD-standaarden

Bij Actemium Elektronica volgen we strikt de IPC-A-610 standaarden, een wereldwijd erkende richtlijn voor de acceptatie van elektronische assemblages. Deze standaard definieert de criteria voor deugdelijkheid en betrouwbaarheid van elektronische producten. Door deze normen te handhaven, garanderen we dat producten voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en betrouwbaarheid.

Om schade door elektrostatische ontlading (ESD) te voorkomen, hebben we een ESD-inrichting opgezet die voldoet aan alle geldende richtlijnen. Dit omvat het gebruik van ESD-veilige materialen en procedures in onze productieomgeving om de kans op schade door elektrostatische ontlading te minimaliseren. Dit beschermt niet alleen de kwaliteit van producten, maar verlengt ook hun levensduur.

Proces- en material traceability op batchniveau

Een ander belangrijk aspect van onze kwaliteitsborging is de proces- en material traceability op batchniveau. Dit betekent dat we elk onderdeel van onze productie nauwkeurig kunnen volgen en traceren. Van de grondstoffen tot het eindproduct, we registreren elke stap in het proces. Deze traceability stelt ons in staat om snel en effectief te reageren op eventuele kwaliteitsproblemen, en biedt jouw de zekerheid dat elk product volledig traceerbaar is.

 

Bij Actemium Elektronica zetten we ons in voor het leveren van producten met de hoogste kwaliteit. We evalueren de effectiviteit van ons kwaliteitsbeheer aan de hand van verschillende KPI’s, zoals First Pass Yield (FPY), klanttevredenheidsscore (CSAT) en defectpercentage. Door het implementeren van strikte kwaliteitsnormen en uitgebreide testprocedures, kunnen we garanderen dat onze producten voldoen aan jouw eisen en verwachtingen.

Wil je meer weten over hoe onze kwaliteitsoplossingen jouw bedrijf kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Klaar om jouw uitdagingen aan te pakken?