Home Chemical Industry Klantverhalen Flexibel team van specialisten voor turnarounds

Flexibel team van specialisten voor turnarounds

Turnarounds zijn voor gas- en olieproducenten hét moment om raffinaderijen in ideale staat te brengen. Actemium is tijdens deze cruciale fase een ervaren partner. Niet voor niets maakt BP al sinds 1997 gebruik van de expertise van Actemium. Met een ploeg van 120 specialisten lieten we tijdens de meest recente turnaround een uitstekende indruk achter. Zo werden de nieuwe switchboarden onder zeer lastige condities opgeleverd. Volgens planning uiteraard.

“Het opleveren van de switchboarden was een van de hoofdactiviteiten tijdens deze turnaround”, stelt Marco Snoek, projectleider namens Actemium. “Zonder switchboarden is er geen spanning en kan een raffinaderij niet draaien. Het meest uitdagende was dat we de switchboarden onder asbestcondities moesten installeren. Dankzij een goede voorbereiding is dit gelukt. We beschikken over de mankracht, flexibiliteit en wil om dit soort klussen binnen het geplande tijdschema voor elkaar te krijgen.”

Scope of work; trafo’s-project, maintenance scope switchboarden E/I Portfolio en micro projects

Tijdens een turnaround is het een drukte van jewelste. Er lopen allerlei partijen rond om de raffinaderij in optimale staat te brengen, zodat er weer jaren efficiënt en veilig geproduceerd kan worden. Marco Snoek: “Voor een aantal  producenten in de olie, gas en petrochemie zijn we een vaste partner voor turnarounds. We hebben een speciaal team van experts die meehelpen om de noodzakelijk stop tot een succes te maken. In dit geval waren we verantwoordelijk voor de E/I scope. We hebben de E/I-items geïnstalleerd, getest en in bedrijf gesteld.”


Foto: Een van de medewerkers van het TAR-team aan het werk

Ideaal, eigen inkoper op site en IBS-team

“We hebben vaak een lange historie met klanten in de olie, gas en petrochemie. Wederzijds vertrouwen is de spil van de samenwerking. Dat vertrouwen is nodig om snel te kunnen handelen. Zo hebben we op de site bijvoorbeeld een eigen inkoper. Handig bij onvoorziene situaties. Is er een probleem, dan weet de klant ons te vinden en lossen we dat meteen op. Bovendien is het een groot voordeel dat we een netwerkorganisatie zijn. Onze inbedrijfstelling specialisten van onze vestiging in Goes hebben ons tijdens dit project goed geassisteerd. Er is vooraf zelfs specifiek door de klant om deze InBedrijfStel (IBS) expertise gevraagd.”

Een veilige turnaround verzekerd

Een succesvolle en veilige turnaround valt en staat bij een gedegen voorbereiding en goede communicatie. “We zijn tijdens alle fasen van de fabrieksstop constructief met onze klant in gesprek”, vertelt de projectleider. “Dat is ook de enige manier dat we optimale veiligheid kunnen garanderen. Voordat we aan de turnaround beginnen, krijgen we bijvoorbeeld de veiligheidsmaatregelen toegestuurd en doen we een examen. Tijdens de turnaround zelf hebben we dagelijks overleg met alle betrokken partijen.”


Foto: Ons flexibele team aan het werk

Opvolgen en bewaken van de planning

“Uiteindelijk is de grootste uitdaging van een turnaround om alle werkzaamheden veilig binnen de gestelde planning te realiseren. Als we in de uitvoering handelingen doen, is dit voor iedereen inzichtelijk via het Rosers planning- en progress systeem. Hier door maakt onze enorme flexibiliteit het verschil. Tijdens de piek waren we met 120 man aan de slag. Let wel: we zijn een team van ervaren specialisten. We zijn het dus gewend om snel orde op zaken te stellen. We hanteren korte communicatielijnen. Met onze praktische instelling zoeken we overal een oplossing voor. Door deze instelling maakt het ons zelf mogelijk om de vooraf gestelde planning te kunnen realiseren.”

Meer weten?

Wil je onze specialisten inzetten voor een turnaround? Neem dan contact op met Marco Snoek. Wil je weten welke E&I-projecten we nog meer uitvoeren? Lees dan onze klantverhalen.