Home Manufacturing Klantverhalen Essity is klaar voor de toekomst met gemoderniseerd veiligheidssysteem
"wij hebben weer een veilige werkomgeving voor de operators en minder downtime door storingen.”

Essity is klaar voor de toekomst met gemoderniseerd veiligheidssysteem

Manufacturing tag corner Machine Safety tag corner

Essity produceert gezondheid-, hygiëne- en welzijnsproducten voor de consumentenmarkt en zorginstellingen. Deze worden na het verpakken in dozen tijdelijk in een hoogbouwmagazijn opgeslagen tot het moment van levering. “Wij hebben het automatische veiligheidssysteem voor onze logistiek gemoderniseerd om klaar te zijn voor de toekomst en de capaciteit weer veilig te kunnen uitbreiden”, zegt Robert Jansen, Electrical Maintenance Manager bij Essity.

Moderniseren veiligheidssysteem

Bij Essity worden alle dozen met producten automatisch getransporteerd en opgeslagen door een logistiek systeem van Vanderlande. Zowel het transport en het palletiseren als de opslag in een hoogbouwmagazijn gebeurt zonder de tussenkomst van mensen. Operators zorgen er alleen voor de juiste bevoorrading en het oplossen van storingen. De hele logistiek van Essity wordt bewaakt door één automatisch veiligheidssysteem, dat vanwege strengere eisen en de technische ontwikkelingen toe was aan een retrofit. “Een storing in onze kritische logistieke processen leidt tot kostbare stilstand”, vertelt Jansen. “Dankzij het moderniseren van ons veiligheidssysteem hebben wij weer een veilige werkomgeving voor de operators en minder downtime door storingen.”

Vanwege strengere eisen en de technische ontwikkelingen was het systeem toe aan een retrofit.

Essity is klaar voor de toekomst met gemoderniseerd veiligheidssysteem

Veiligheid en inzicht

Een automatisch veiligheidssysteem zorgt ervoor dat mensen en machines veilig met elkaar kunnen samenwerken zonder dat er ongelukken gebeuren. Zodra er een mogelijk gevaarlijke situatie ontstaat, wordt het betreffende procesdeel automatisch onderbroken en de reden daarvan door het automatisch veiligheidssysteem gevisualiseerd. “Het vervangen systeem is al twintig jaar geleden geïnstalleerd door Actemium, als projectpartner van onze leverancier Vanderlande.”, vervolgt Jansen. “Omdat zij het oude systeem al die jaren op een deskundige wijze hebben onderhouden, is Actemium bijna vanzelfsprekend weer de integrator leverancier van het nieuwe veiligheidssysteem geworden.”

Behalve voldoen aan nieuwe eisen was het krijgen van beter inzicht een belangrijke behoefte. “Voor de modernisering van ons veiligheidssysteem was het moeilijk om de oorzaak van een storing te achterhalen door een gebrek aan inzicht.”, vult projectengineer Wouter Sengers aan. “Dat leidde regelmatig tot onnodig tijdverlies en stilstand. Het nieuwe systeem heeft een gebruiksvriendelijke en voor Essity op maat ontwikkelde HMI (Human Machine Interface). Deze maakt de oorzaak van storingen, of andere belangrijk aandachtspunten, veel duidelijker inzichtelijk met kleuren en iconen. Tegelijkertijd is de informatievoorziening richting onze operators verbeterd, waardoor zij storingen voortaan ook proactief kunnen voorkomen.” 

Gestructureerde aanpak

Actemium is bij Essity begonnen met een nulmeting om het oude veiligheidssysteem en de benodigde toekomstige functionaliteit inzichtelijk te maken. Vervolgens is een safety-matrix opgesteld om te kunnen beoordelen of het nieuwe systeem aan alle eisen en wensen voldoet. “Door de professionele aanpak merk je dat Actemium veiligheid scherp op het netvlies heeft staan.”, vervolgt Jansen. “Dat geeft je als klant veel vertrouwen in de nieuwe oplossing en het installeren ervan. Voor de communicatie tussen alle I/O-kasten en de HMI was maatwerk en dus kennis en ervaring nodig. Verder heeft Actemium een volledige testopstelling gemaakt voor ‘Factory Acceptance Testing’ (FAT), waarmee je verrassingen bij de installatie voorkomt.”  

Onze operators kunnen voortaan storingen ook proactief voorkomen.

Hand pressing Emergency safety button with yellow schield with no text

Terugblik op retrofit veiligheidssysteem

“Terugkijkend op de retrofit van ons veiligheidssysteem, zijn wij bijzonder tevreden met de gerealiseerde verbeteringen.”, concludeert Jansen. “Allereerst omdat wij in vergelijking met andere projecten niet voor verrassingen zijn komen te staan, ondanks het feit dat iedereen zich ook nog aan de COVID-19-gedragsregels moest houden. De medewerkers van Actemium maakten hun werkzaamheden af voordat ze naar huis gingen, ook als het programmeren een keer tegen zat. Bedrijfsmatig is het voorkomen en sneller oplossen van storingen en stilstand het belangrijkste resultaat. Ten tweede kunnen wij onze logistieke mechanisering en automatisering de komende jaren weer op een veilige wijze uitbreiden.”

Projectdetails

Geleverde oplossingen
Retrofit van het veiligheidssysteem
HMI

 

Integraties
Geen

Essity
Essity AB is marktleider in gezondheid-, hygiëne- en welzijnsproducten. Essity Operations in het Limburgse Heijen maakt deel uit van Essity AB, een wereldwijd opererend bedrijf voor hygiëne en gezondheid, met het hoofdkantoor gevestigd in het Zweedse Stockholm. Het assortiment bestaat merendeels uit producten voor eenmalig gebruik, zoals tissuepapier, babyluiers, vrouwelijke verzorging, incontinentieproducten, compressietherapie, orthopedie en wondverzorging.

Ideeën uitwisselen?

We zijn benieuwd naar jouw volgende stap en denken er graag over mee!

Stel daarom hier je vraag. Of neem contact op met een van onze experts.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met jouw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor je uiteengezet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten je hebt. Via bovenstaande checkbox geef je akkoord op het verwerken van jouw persoonsgegevens.