Home Manufacturing Klantverhalen Xerox Venray realiseert doorstart met Actemium
"In de data die de software genereert, zien we mogelijkheden om efficiënter te produceren en meer winst te behalen."

Xerox Venray realiseert doorstart met Actemium

Manufacturing tag corner

Afgelopen jaar is cruciaal geweest voor de productielocatie van Xerox in Venray, waar fotoreceptoren (OPC’s) worden geproduceerd. Even was er sprake van sluiting van de fabriek, maar een klein team, waaronder Rob Smeets, Manager OPC Business Support, ontwikkelde een plan waarmee een doorstart van de fabriek gerealiseerd werd. “Met de juiste mensen op de juiste plek is het mogelijk meer OPC’s concurrerend te produceren. Echter, de doorstart betekende vele aanpassingen en vernieuwingen in de fabriek, ook op het gebied van equipment en software.”

Van PLC’s tot Robots en MES

Al sinds de jaren ’90 vertrouwt Xerox op Actemium voor de automatisering van de productielocatie. Destijds leverde Actemium de PLC’s en SCADA-besturingssystemen. Tegenwoordig wordt er door de engineers van Xerox en Actemium nauw samengewerkt aan diverse projecten, zoals MES, productieautomatisering en integratie van meetapparatuur. Rob Smeets: “We begrijpen elkaar en weten wat de capaciteiten zijn. Interactie tussen engineers is van essentieel belang voor onze samenwerking. Actemium is wekelijks in-house en kent hierdoor ons gehele proces en onze mensen.”

Interactie tussen engineers is van essentieel belang voor onze samenwerking.

Xerox-Screenshot

Kennis en kunde altijd dichtbij

Eén van de engineers die nauw betrokken is geweest in dit traject is Nick Verstegen. Hij draaide gedurende het MES-project ‘Operations Data Base’ mee als Software Engineer namens Actemium. “Wij hebben Nick een enorme verantwoordelijkheid gegeven. Zodra de productie draait op de nieuwe software kun je niet meer terug naar de oude. Van begin tot eind is Nick enorm betrokken geweest en heeft alle verwachtingen waar gemaakt. Hij zorgde er met zijn enthousiasme en opgewekte manier van werken voor dat de doelstellingen tijdig en met de juiste kwaliteit gerealiseerd werden,” aldus Rob Smeets.

Realistische visie

Actemium is erg zorgvuldig bij de aanpak van projecten. “Samen met Xerox hebben we de verwachtingen vooraf afgestemd en bekeken of we deze met onze organisatie konden realiseren. Om te blijven voldoen aan verwachtingen van de klant, is een realistische aanpak nodig,’’ aldus Corné van Boxtel, Project Manager Actemium.

Een partner op wie je kunt bouwen

Voor de doorstart van de fabriek zocht Xerox een betrouwbare partner die levert wat er beloofd wordt. Met Actemium als partner wist Rob Smeets zeker dat dit project zou slagen. “Actemium lost vraagstukken vlot op en engineers vanuit verschillende disciplines worden ingezet. Ze weten waarover gesproken wordt als het gaat om integratie, processen en machineveiligheid. Binnen de organisatie is er altijd iemand die ervaring heeft met de -voor ons- onbekende vraagstukken.”

Ze weten waarover gesproken wordt als het gaat om integratie, processen en machineveiligheid.

Naast de software dragen ook de professionaliteit en de brede dienstverlening bij aan een degelijk proces.

Meer dan een leverancier

Ondanks dat er door Actemium engineers uit verschillende disciplines zijn ingeschakeld, is er voor Xerox één aanspreekpunt. Volgens Rob Smeets heeft dit bijgedragen aan de langdurige relatie. “Actemium is voor ons meer dan een leverancier van automatisering. Niet alleen de software, ook de professionaliteit en de brede dienstverlening dragen bij aan een degelijk proces. We zijn erg tevreden over het eindresultaat.”

2018 in het teken van optimalisatie

In 2017 is het plan gerealiseerd. De productiecapaciteit en mogelijkheden zijn verbeterd en komend jaar staat in het teken van optimaliseren. De fabriek wordt gefinetuned op het gebied van productie aantallen en kwaliteit, ISO-certificering, Arbo en milieu. Het resultaat van de aanpassingen is duidelijk zichtbaar. Rob Smeets: “In de data die de software genereert, zien we mogelijkheden om efficiënter te produceren en meer winst te behalen. Actemium helpt ons deze data om te zetten naar informatie en ondersteunt ons met slimme technische oplossingen.”

Over Xerox

Xerox is een wereldwijd opererend Amerikaans bedrijf dat diensten en producten aanbiedt op het gebied van beheer en reproductie van documenten. In Venray bevindt zich het Europese distributiecentrum van Xerox.

Wilt u ook verbetering van uw productiecapaciteit?

Wij denken er graag over mee!

Stel daarom hier uw vraag. Of bel ons op +31 (0)888 318 999.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Wij vinden het van belang dat zorgvuldig wordt omgegaan met uw persoonsgegevens. Daarom hebben wij in ons privacystatement voor u uiteengezet hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan en welke rechten u heeft. Via bovenstaande checkbox geeft u uw akkoord op het verwerken van uw persoonsgegevens.